Sezon başında 4.5 milyon TL'lik bütçe ile yola çıkan Altınordu, kadro maliyeti 30 milyon TL'yi bulan Göztepe ve 20 milyon TL'nin üzerindeki Karşıyaka'yı geçti. Kırmızı lacivertliler, sezonu 13'üncü basamakta noktalayan Göztepe'den 6, son sırada yer alıp küme düşen Karşıyaka'dan ise 17 puan fazla topladı. Ligde yabancı futbolcu oynatmayan tek ekip olan Altınordu, aynı zamanda en genç yaş ortalamasına sahip takımlardan biri olarak dikkat çekti.

Altınordu'nun başarısında teknik heyette ve kadroda gösterdiği istikrarın etkisi göze çarptı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, takımın başındaki 4'üncü sezonunu geride bırakırken Altınordu, ligde bu sezon teknik direktör değişimine gitmeyen tek kulüp oldu. Bu sezon Karşıyaka 5, Göztepe 3 teknik adamla çalıştı. Altınordu, sezon başında 5, devre arasında 1 transfer yaptı. Karşıyaka ve Göztepe ise transfer ettikleri yıldızlara rağmen pekçok futbolcusundan verim alamadı.

Devre arasında Halil İbrahim ve Gökhan'ı Antalyaspor'a satan Altınordu, şimdi de Çağlar'ı Freiburg'a, Cengiz'i Medipol Başakşehir'e vererek kasasını dolduracak.
Editör: Haber Merkezi