Emekli astsubay olan Rıza Leblebici, 2005 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı görevindeyken karaciğerinde 12.5, beyninde ise 2.5 santimetrelik iki kitle tespit edilip, kanser tedavisine başlandı. Bugüne kadar pek çok uluslararası koşuya katılarak çeşitli dereceler alan evli 5 çocuk, 6 torun sahibi Leblebici, bir süre ara vermek zorunda kalsa da hastalığına rağmen spordan vazgeçmedi. 8 yıldır radyoterapi gören Leblebici, 50 metre bile yürüyemezken, azmi sayesinde bir yıl önce antremanlara başlayarak yeniden form tuttu. Bir yandan tedavisini sürdüren Leblebici, diğer yandan da 19- 21 Eylül tarihleri arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 24'üncü Balkan Veteranlar Atletizm Yarışması'na hazırlandı.

'ATLETİZM HAYATA BAĞLIYOR'

İZMAK'ın sporcusu olarak 55 yaş kategorisinde yarışlara katılan Leblebici, 5 ülkeden 7 atletin katıldığı 100 metre engelli koşuda 3'üncülük madalyası'ını Türkiye'ye getirdi. Leblebici, 4x100 metre bayrak yarışında da 8 ülke arasında birinci olan takımda yer alarak altın madalyanın kazanılmasında büyük rol sahibi oldu. Atletizm hakemliği de yapan Leblebici, atletizmin kendisini hayata bağladığını belirterek şunları söyledi:

"Kanser tedavisi görmeye başladığımda 50 metre bile yürüyemiyordum. Şimdi 100 metre engellide kaçırdığım altın madalya ve bayrak yarışındaki rekora üzülüyorum. Ama gelecek yıl Balkan Şampiyonası'nda hem rekor hem altın madalya sözü veriyorum. Benim gibi hastalığa yakalananlar asla hayata küsmesinler mutlak bir spor dalı ile uğraşsınlar. Sporla uğraşmak insanı hayat mücadelesinde daha da kuvvetli hale getiriyor. Bu dönemde bana destek olan aileme ve tüm atletizm camiasındaki dostlarıma teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi