İzmir'de son olarak 2 Kasım'da Samsunspor'a, hakemin ceza sahası dışındaki pozisyona verdiği penaltıyla 2-1 yenilen Karşıyaka, o tarihten bu yana kentte oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Ayhan Akman yönetiminde İzmir'de oynadığı 4 maçı da kazanan Karşıyaka, hemşehrileri Bucaspor ve Altınordu'yla bu sezon yaptığı 3 maçtan kayıpsız ayrıldı.

Ligde üst üste 2 galibiyetle son 7 haftaya 42 puanla play off yarışında giren yeşil kırmızılılarda Kahe, Juninho, Onur Okan, Ahmet Arı, Mustafa, Mehmet Ayaz gibi isimlerin giderek artan performansı taraftarın umutlarını çoğaltıyor. Karşıyaka, kalan maçlarda Altınordu, Denizlispor (D), Giresunspor, Alanyaspor (D), Boluspor, Kayserispor (D) ve Adanaspor'la karşılaşacak. Karşıyaka'da derbi öncesi Adana Demirspor galibiyetinin 5'er bin TL'ye çıkarılan primlerinin yarısını ödeyen yönetim, Bucaspor galibiyetiyle birlikte oyunculara bu hafta 6 bin 500'er TL daha dağıtmayı planlıyor.

BU NASIL ŞİDDET?

Türkiye, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafile otobüsünün silahlı saldıraya uğramasıyla sarsıldı. Tüm ülkenin kınadığı saldırı sonrası Süper Lig maçları 1 hafta ertelendi. Ancak, PTT 1'inci Lig'de cuma akşamı oynanan Bucaspor-Karşıyaka derbisinde olaydan ders alınmadığı ortaya çıktı. Takımlarının 2-0 kaybettiği maçın son anlarında sahaya girmeye çalışan Bucasporlular tribünde olay çıkardı. Buca Arena Stadı çıkışında Karşıyaka kafile otobüsünü taşlandı.

Otobüsün camları çatladı, gövdesinde hasar meydana geldi. Yeşil kırmızılı futbolcular, büyük panik ve korku yaşadı. Maç bitiminde kale arkası tribünde bekletilen konuk Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu alana dışarıdan taş ve kaya parçaları atıldı. Atılan bir taş Gökhan Görücüoğlu adlı bir taraftarın başına geldi. Kanlar içinde yerde kalan 32 yaşındaki taraftarın kafatası kemiğinde kırık tespit edildi. Medical Park İzmir Hastanesi'nde gece acilen ameliyat edilen Görücüoğlu, hayati tehlikeyi atlattı, yoğun bakım servisinde gözlem altında tutuluyor.
Editör: Haber Merkezi