U19 milli takımı, Yunanistan'ın Girit Adası'nda düzenlenen şampiyonadaki son maçında ev sahibi Yunanistan'ı 80-71 mağlup ederek kürsüye çıkarken Egemen 10.3 sayı ve 5.6 ribaund ortalamalarıyla yine yıldızlaştı.

ABD'nin birinci, Hırvatistan'ın ikinci olduğu turnuvayı üçüncü bitiren U19 milli takımımız, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Geleceğin NBA yıldızları arasında gösterilen Egemen, eylül ayında düzenlenecek Avrupa şampiyonasında da A Milli Takım formasıyla parkeye çıkacak. Bu arada KSK'nin altyapısından yetişen Mert Celeb de Ümit Milli Takım'la yarın İtalya'da başlayacak Avrupa şampiyonasında terleyecek.

GÖZLER FEDERASYONDA

Pınar Karşıyaka yönetimi, Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF), yabancı oyuncu transferi yönergesinde yapılan değişiklikle ilgili itirazına yanıt bekliyor. Federasyon, Pınar Karşıyaka'nın 19 Haziran'da yaşadığı şampiyonluğun hemen ardından 23 Haziran'da yönergeyi değiştirip, yabancı oyunculara Türkiye liglerinde yapacakları transferlerde bonservis bedeli ödenmesini şartını kaldırmıştı.

Daha önce sözleşmesi biten yabancı oyunculara, Türkiye liglerinde bir başka takımla anlaştığı taktirde, kulübünde aldığı aldığı son ücret kadar bonservis bedeli ödeniyordu. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan kadrosundan Dixon'u Fenerbahçe'ye, Diebler'i ise Anadolu Efes'e kaptıran Pınar Karşıyaka, yönergedeki değişiklik yüzünden toplam 700 bin dolar bonservis bedelinden oldu.
Editör: Haber Merkezi