Bu sezon ilk kez Turkish Airlines Euroleague'de mücadele edecek kadrosuyla birlikte açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, şöyle konuştu:

"Tarihimizde 28 yıl arayla elde edilmiş 2 lig şampiyonluğu var. Bu neden 3-4 olmasın, neden üst üste olmasın. Tekrar bu hedeflere yol almalıyız. Ama kazandıklarımız kolay unutulmamalı. Camia olarak başarının tadını aldık. Organizasyonumuzu salondan zemine, kadrodan bütçeye kadar her anlamda geliştirirsek, buralarda kalıcı olarak daha büyük hedeflere koşarız."

 Şampiyon kadrodan ayrılan oyuncuların yerine 7 takviye yaptıklarını hatırlatan Ufuk Zanıca, şöyle devam etti:

"Son 2-3 sezona göre farklıyız. Ama yeni oyuncularım da saha içi ve dışında istediğim düzeyde. Takım yaz dönemini iyi geçirdi. Son 12 gündür de birlikte antrenman yaparak hazırlık maçları oynuyoruz. Eksik noktaları birlikte çalışıp tamamlayacağız. Sezona zor bir fikstürle başlayacağız. 7 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Samsun'da Anadolu Efes'le karşılaşıp 10 Ekim'de Beşiktaş'la deplasmanda lig maçı oynayacağız. Ardından 15 Ekim'de Euroleague'de Barcelona'yı ağırlayacağız. Yine son topa savaşan, iç ve dış sahada her maçı kazanmaya aday bir takım olacağız."

UÇAN ADAM HAZIR KITA

Pınar Karşıyaka'da geçen sezon şampiyon olan kadrodan kalan 2 yabancıdan biri olan Kenny Gabriel, sezona hazır olduklarını söyledi. Yaptığı müthiş smaçlarla taraftarın gönlünde taht kuran Gabriel, "Burada Ufuk Sarıca'yla oynamaktan mutluyum. Kalıp yeni hedeflere ulaşmak istedim. Takıma yeni katılan oyuncuları görünce heyecanım daha da arttı. Sezona yine Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla başlayıp aynı başarıları tekrarlamak istiyoruz" dedi.

Kaptan İnanç Koç, tarihi bir sezonun kendilerini beklediğini söylerken Euroleague'in en tecrübeli isimlerinden Kerem Gönlüm ise, "Burada 3 yılda çok önemli başarılar kazanıldı. Ayrılanlar olsa da sistem işliyor. Kazanılan kupalarla sorumluluğumuz arttı. Çıtayı yükseltmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi