Bektur, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, İzmir'i bir tek Altay Alsancak Stadı'na mahkum etmenin doğru olmadığını söyledi.


Altay Alsancak Stadı'nın statik açıdan misyonunu doldurduğunu, aynı zamanda mimari açıdan da geri kalmış durumda olduğunu belirten Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bizim deplasmanlarda yaşayacağımız zorlukları, o takımlar buraya geldiğinde de burada yaşatmak istiyorsak, bize stat lazım. Yeni Buca Stadı bizim için çok değerli ama 6 bin 500 kişilik bir stat. 6 bin 500 kişilik stadı 16-18 bin kişiliğe çevirebiliyoruz. Projemiz de hazır. Maliyeti de 12 milyon lira. Yeni stat yapmaktan daha ucuz. Bu miktar İzmir'in toplayabileceği, toplaması gereken bir para. Ancak bunun zamanlaması çok önemli.''      Bu projenin ligin başına yetişebileceğini, ancak 1-2 hafta içinde başlaması gerektiğini kaydeden Bektur, şöyle devam etti: ''Stadın Hazine ile belediye arasında bir aidiyet problemi var. Ancak artık önemi yok. Kimse sahiplenmiyorsa Bucaspor buna talip. Herhangi bir sahibi çıkarsa da bu konuda hiç hak iddia etmeyecek. Yeter ki sahibi belli olsun. Ancak her şartta Bucaspor illa ki Süper Lig maçlarını bu statta oynayacak, alternatifi yok. Çünkü ben sonunu bildiğim seyahate neden çıkayım ki? Gerekirse yayıncı kuruluşun istediği şartları sağlayıp, stadın kapasitesini 5 bin kişiye düşürürüz, yine burada oynarız. 3,5 milyonluk nüfus 5 bin kişiyle Süper Lig maçını takip eder. Tüm Türkiye'de de bu konuşulur.''   Gaziemir'de eski İzmir Valisi Kutlu Aktaş'ın adını taşıyan Altay'ın tesislerinin olduğunu hatırlatan Bektur, ''Kamu kurumlarının kaynak kullanımıyla ilgili sıkıntısı var. Valilik, belediyeler kafasına göre para harcayamaz. Ben başlarım, diğer kurumlar gerekli kaynağı bulmakla ilgili prosedürü yerine getirebilir. Bu konuda gerekli koordinasyonu sağlayabilecek Vali Cahit Kıraç'ın adını taşıyan tesisler Buca'da olsa güzel olmaz mı? Valimiz de böyle güzel bir eser yapabilir'' dedi.   Stat projesi hakkında da bilgi veren Bektur, stada girişlerin yan yollardan yapılabileceğini, ayrıca stadın mevcut girişine Bucastore gibi bir mağazanın açılabileceğini söyledi.   Bektur, Kaynaklar'daki tesislerde 1-2 hafta içinde yeni bir kamp binasının inşaatına başlayacaklarını, bina içinde toplantı ve fitness salonları, havuz ve saunanın da yer alacağını, ayrıca 30 tane tek kişilik ve 10 tane suit odanın yapılacağını anlattı.     
Yeni kamp binasının maliyetinin 3 milyon lira civarında olacağını ve sezon başına kadar yetiştirilebileceğini kaydeden Bektur, binaya katkı koyacakların isimlerini bir panoda duyuracaklarını kaydetti. 

YENİ SEZON

Bektur, 34 hafta boyunca kulübün her biriminin emek sarf ettiğini, bunun yanında taraftarlara bilgi akışını sağlayan basın mensuplarının yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktığını söyledi.     

Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Bektur, son günlerde bazı gazetelerde çıkan haberlerle ilgili şunları kaydetti: ''Biz, Özcan Kızıltan'la yollarımızı ayırma kararı almadık. Futbolculardan hiçbiriyle devam veya tamam kararı almadık. Bunların hepsini pazartesi konuşmaya başlayacağız ve karar vereceğiz. Bu doğrultuda yönetim kurulunda bir icra kurulu oluşturacağız. Sayın Kızıltan'la başlayıp kaptan ve futbolcularla devam eden bir görüşme zinciri oluşacak. Bu anlamda kimler gidiyor, kimler kalıyor gibi her şey pazartesiden itibaren netleşecek.''   Bektur, bu süreçte Süper Lig'de nasıl bir kadroyla çalışacaklarının zamanla belli olacağını belirterek, ''Bu konuda hangi mevkide açığımız var bir rapor oluşturacak, ondan sonra da takviye yapacağız. Belli bir mevkide hiç eksiğimiz yoksa yıldız da olsa futbolcu almayız'' dedi.   Teknik direktör Özcan Kızıltan'ın başarılı bir hoca olduğunu kaydeden Bektur, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Süper lig için hoca tercihi özel, farklı bir tercih. Kendisiyle oturup konuşacağız. Sezon içerisinde oyunculardan Cenk, Yılmaz ve Erman Güraçar tesislerde başkan yardımcısı gibi çalıştı. Bunların yeri çok ayrı. Bucaspor'un bir vefa borcu var onlara. O yüzden bu üçüyle yola devam edecektir. Umarım sağlıkları da yerinde gider ve kadroda yer bulur. Zaten Cenk ve Erman'ın sözleşmeleri devam ediyor. Bir tek Yılmaz'ın sözleşmesi bitecek, kendisi 5 yıllık sözleşme istiyor ama kendisiyle 1 yıllık sözleşme imzalarız.''

 KONGRE

Afyonspor'un büyük zaferi! Afyonspor'un büyük zaferi!

Bektur, kulübün olağan kongresinin 2011'de yapılacağını, ancak bu sene için olağanüstü kongre kararı alabileceklerini belirterek, ''Olağanüstü olacağı için, hemen mayısın 18'inde olması gibi bir zorunluluk yok. Haziran ayı içinde olağanüstü bir kongre kararı alabiliriz'' dedi.

Editör: Haber Merkezi