Çorlu tren kazası davasında hüküm | 9 sanığa hapis cezası Çorlu tren kazası davasında hüküm | 9 sanığa hapis cezası

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2022 yılında Türkiye’den yurt dışına göç edenlerin sayısında önemli bir artış gözlemlendi.

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sayısı geçici koruma statüsündeki Suriyeliler ve oturma iznine sahip olanlarla birlikte toplamda yaklaşık 3 milyon 151 bin 915 kişi olarak kaydedilmiştir. Bu sayı, Türkiye’yi dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna getirmektedir.

Uluslararası Göç Örgütü 3 milyon 600 bin diyor

Uluslararası Göç Örgütü’ne göre Türkiye’de çoğu Suriyeli 3,6 milyon mülteci yaşamaktadır. Türkiye’nin en fazla göç verdiği ülkeler ise sırayla Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve ABD’dir.

İlber Ortaylı'dan "parti kurabilirler" açıklaması

Suriyelilerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan İlber Ortaylı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Suriyeliler için "Başka göçmenlere benzemezler" diyen Ortaylı, “Suriyelilerin nüfusu çok artıyor, bu bir gerçek. Bir müddet sonra parti kurabilirler, buna emin olun başka göçmenlere benzemezler. Kendine göre bir parti kurar o bilmem ne. Partileşmeye başlar veya gider başka bir partinin içine girer. Suriye’de hiçbir zaman böyle vatan kavramı yok ama partilerin içine girip ele geçirme bütün vatandaşlarda var. Çok politikler o konuda” ifadelerini kullandı.

Editör: Kafkas Kaya