Müzenin açılışı için Ayvalık'a gelen M. Rahmi Koç, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, M. Rahmi Koç'a Ayvalık'a ve tarihi belediye binasına göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti. Ergin, Koç'un kente ve kent kültürüne yaptığı katkılardan övgüyle bahsetti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı M. Rahmi Koç’tan Başkan Mesut Ergin’e Ziyaret (6)

Edremit Belediyesi ve Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm’den önemli ortaklık Edremit Belediyesi ve Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm’den önemli ortaklık

M. Rahmi Koç ise Başkan Mesut Ergin'i ikinci kez başkanlığa seçilmesi nedeniyle tebrik etti ve başarılar diledi. Koç, müzenin restorasyon çalışmaları sırasında Başkan Ergin'in büyük destek ve katkılarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Tarihi zeytinyağı fabrikası, Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi adıyla 19 Ocak 2024'te ziyarete açılacak. Müzede, zeytinyağı üretim tarihi, Ayvalık kültürü ve Rahmi M. Koç'un koleksiyonundan seçilmiş eserler yer alacak.

Müzenin Ayvalık'a önemli bir katkı sağlayacağı ve turizmi canlandıracağı öngörülüyor. M. Rahmi Koç'un Ayvalık'a kazandırdığı bu değerli eser, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına da katkıda bulunacak.

Editör: Emir Çetintaş