Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nisan ayında hareketleniyor. En önemli gündem maddelerinden biri kuşkusuz yeni ve sivil bir anayasa oluşturmak olacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta siyasi partileri ziyaret ederek anayasa değişikliği konusunda görüşlerini alacak. Bu görüşmelerin amacı tüm partilerin mutabakatıyla yeni bir anayasa inşa etmek.

Enerji Alanında Yenilikçi adımlar

Nisan ayında enerji sektörü de Meclis'in gündeminde yer bulacak. Enerji alanındaki yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşmeleri devam edecek. Bu yasa ile yerli üretim ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak uluslararası piyasalarda LNG olarak satışı mümkün hale gelecek. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlayan projelere destek verilecek ve yenilenebilir enerji santralleri kurulumu için yeni alanlar belirlenecek.

Tüketicinin Korunması Öncelikli

Tüketicilerin korunması amacıyla Ticaret Kanunu'nda önemli değişiklikler gündeme gelecek. Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilecek idari para cezaları artacak, hatta kapatma yaptırımları da masada olacak. Bu düzenlemeler, tüketicilerin aşırı fiyatlandırmalara karşı korunmasını sağlayacak.

Nisan Ayının Diğer Önemli Konuları

Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısını değiştiren bir kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunulacak.

Meclis Genel Kurulu'nda daha önce komisyonlarda kabul gören enerji ve turist rehberliği alanlarındaki düzenlemeler görüşülecek.

Yabancı dil yeterlilik belgesi olmayanlar, başka mesleki şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberliği yapabilecek.

Seyahat acenteleri, müşterilerini zorla alışverişe götürdükleri takdirde belgeleri iptal edilecek ve 5 yıl boyunca sektörde faaliyet gösteremeyecekler.

Kripto Varlıklar Düzenleniyor

AK Parti, nisan ayında kripto varlıkları düzenleyen bir kanun teklifini Meclis'e sunmayı planlıyor. Bu teklif, önce komisyonlarda görüşülecek, ardından Genel Kurul gündemine gelecek.

Nisan Ayı Meclis'te Dolu Dolu Geçecek

Nisan ayı boyunca siyasi partiler grup toplantılarını düzenleyecek ve genel başkanlar kürsüden milletvekillerine hitap edecekler. Böylelikle Meclis'te hem yasama faaliyetleri hem de partiler arası görüş alışverişleri yoğun bir şekilde devam edecek.

CHP'li Arpacı, TBMM kürsüsünden Denizlili çiftçinin sesi oldu CHP'li Arpacı, TBMM kürsüsünden Denizlili çiftçinin sesi oldu

TBMM nisan ayında oldukça aktif olacak. Yeni anayasa çalışmaları, enerji sektöründeki yenilikçi adımlar, tüketiciyi korumaya yönelik düzenlemeler ve diğer önemli konular Meclis gündemini meşgul edecek.

Editör: Sedef Didem Ezme