Aşağıdaki örneklerin hangisindeki yönetim biçimi, mutlak monarşiye en yakındır?
U ülkesinin kralı P, ders yılının ilk günlerinde çocuklarını yalnız bırakmadı. 12, 11 ve 5 yaşlarındaki üç çocuğuyla birlikte okul yolunu yürüdü. Onları okullarına bıraktı. Yürüyerek evine döndü.
X ülkesinin veliaht prensinin eşi prenses M, çocukları V ve S'yi kreşten aldıktan sonra evine dönerken görüntülendi. Ancak bir gazeteci tarafından habersiz çekilen fotoğraf ülke gazetelerinde yayınlanınca, prenses eleştirilerin hedefi haline geldi. Ülke halkı, prensesin ve çocuklarının başında kask olmamasına dikkat çekip, prensesi çocuklarına kötü örnek olmakla suçladılar.
V ülkesi kralının kızı Prenses C, yolsuzluk soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıktı. "Kara para aklama" ve "vergi kaçakçılığı" suçlamasıyla ilgili olarak ifade verdi. Prensese ait bir şirketin kar amacı gütmeyen bir vakıf aracılığıyla 6 milyon euronun üzerindeki kamu parasını zimmetine geçirdiği iddia edildi. Mahkeme kararıyla prensesin tüm gayrimenkullerine el kondu.
Y ülkesi kralının kardeşi yolsuzlukla yargılanıyor. Yargılama neticelenmedi. Buna rağmen kral, kardeşinin kraliyet unvanlarını iptal etti. Prenses, tüm resmi davetlerin ve protokol listesinin dışında bırakıldı. Ayrıca prensesin kraliyet bütçesinden yararlanma imkanı elinden alındı.
Z ülkesi cumhurbaşkanının küçük kızı kendi derneğinin şubesini açmak için S ilçesine gitti. İlçeye gelişinde kendisini vali, jandarma komutanı, kaymakam, belediye başkanı, üniversite rektörü ve il emniyet müdürü karşıladı.