Tokat halkı dün akşam saat 18.11 civarında paniğe kapıldı. 5,6 büyüklüğündeki bir deprem, merkez üssü Sulusaray ilçesi olmak üzere tüm şehri salladı. Deprem nedeniyle bazı binalarda hasar meydana geldi. Neyse ki can kaybı yaşanmadı ancak çok sayıda vatandaş tedbir amaçlı evlerini terk ederek geceyi dışarıda geçirdi. Sarsıntı çevre iller olan Yozgat, Samsun, Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale'de de hissedildi.

Artçı Depremler ve Naci Görür'ün Uyarısı

Büyük depremin ardından 3,5 ve 4,4 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı. Deprem konusunda uzman isimlerden biri olan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Görür, fay hattı üzerindeki hareketliliğin fazla olduğunu vurgulayarak özellikle fay hattının güneybatısında bulunan vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Bu açıklama, yetkililerin de benzer şekilde hasarlı binalardan uzak durulması yönündeki uyarılarını destekliyor.

Eğitimde Ara ve Yardım Çalışmaları

Malatya'da Deprem durmuyor. Gece yarısı 4,3 Malatya'da Deprem durmuyor. Gece yarısı 4,3

Tokat Valiliği, depremin yarattığı hasarın tespiti ve olası tehlikelerin önlenmesi amacıyla tüm eğitim kurumlarında 1 günlük tatil ilan etti. Deprem bölgesine AFAD ve ilgili kuruluşlarca yardım çalışmaları başlatıldı.

Editör: Haber Ekspres