Bandırma Vapuru’na ziyaretçi yoğunluğu Bandırma Vapuru’na ziyaretçi yoğunluğu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı Türkiye'nin 2024 yılı ilk çeyrek turizm verilerini değerlendirerek, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Girgin, sektörün 2024 yılında başarılı bir performans sergilediğini belirtirken, yaz sezonunda 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefine doğru ilerlendiğini ifade etti.

Ziyaretçi sayısı arttı

2024 yılı ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısının geçen yıla göre yüzde 16,7 artarak 9 milyon 68 bin olduğuna dikkat çeken Girgin, turizm gelirinde de sektör olarak önemli bir başarı elde edildiğini belirtti. İlk çeyrekte 8,8 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini kaydeden Girgin, bu başarının sektörün hedefleri doğrultusunda çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Girgin, maliyet artışlarının fiyatlara yansıdığını ve turizm sektöründe maliyet ve kur hareketliliğinin belirleyici olduğunu dile getirdi. Ancak, beklenenin aksine kur artışlarının gerçekleşmemesinin maliyetleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu durumun fiyatlamalara da yansıdığını ve geçen seneye göre daha dengeli bir fiyat politikası izlendiğini belirten Girgin, rezervasyonlardaki artışın da bu durumu desteklediğini açıkladı.

Kaynak: BÜLTEN