Türk Devletleri Teşkilatı'nın Herkes İçin Yüzme Projesi'nin 1. Etap Yarışları, PAÜ yüzme havuzunda gerçekleşti. İki gün süren yarışlar, her yaştan 176 sporcunun katılımıyla renkli ve heyecan dolu geçti. Yarışmalarda 30 dakika boyunca kulaç atan sporculardan dereceye girenler, finallere katılma hakkı elde etti.

Denizli'de gerçekleşen yarışlar, Türk Devletleri'nin bir araya gelerek hayata geçirdiği yüzme projesi kapsamında düzenlendi. 10 ilin sporcuları, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen yarışmacılar arasında yer aldı. Kategorilere göre sıralanan yarışlarda sporcular, 30 dakika boyunca mücadele etti ve en iyi dereceyi elde edenler, Konya'da düzenlenecek final yarışlarına katılmaya hak kazandı. Başarılı sporcular ise Uluslararası Yüzme Finalleri için Azerbaycan'a gidecek.

Yarışmalar boyunca sporcuların heyecanına Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman da ortak oldu. İlman, projenin Türk Cumhuriyetleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Denizli'de yarışlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İlman, sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti.

Köpekçi Nuri Efe heykeline kundaklama! Köpekçi Nuri Efe heykeline kundaklama!

Ömer İlman, finallere katılma hakkı elde eden sporculara başarı belgelerini takdim etti.

Editör: Sude Kula