Özel Sağlık Hastanesi Konferans Salonunda Doç. Dr. Murat Özdemir ve Öğretim Görevlisi Yiğit Türk'ün de katkılarıyla gerçekleşen sunumlarda hem teorik hem de uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

SES TELLERİNİ KORUYORUZ

Sinir monitörizasyonu yöntemi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özer Makay, “ Tiroid ameliyatlarının hepsinde ses tellerine giden sinirlerin hasar görme ihtimali bulunmaktadır. Bu yöntem, ameliyat sırasında hastanın ses tellerinin hareketini sağlayan sinirin monitörizasyonunu sağlar. Ameliyat yaparken kullandığımız sistem ile ses tellerine giden siniri uyarıyoruz. Monitörden bunun sinir olduğunu ve çalıştığını doğruluyoruz. Böylece siniri, ameliyat süresince koruyarak sinir hasarı oluşması ve hastanın ses tellerinin zarar görmesi ihtimalini de azaltmış oluyoruz”dedi.

Milli Çayımız Tereyağlı mı İçilecek? Uzmanlar Ne Diyor? Milli Çayımız Tereyağlı mı İçilecek? Uzmanlar Ne Diyor?

BİLGİ VE DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Prof. Dr. Özer Makay, “Sinir monitörizasyonu yöntemi, ameliyat sırasında ses tellerini korumaya yönelik yardımcı bir cihazdır. Gelişen teknolojiyle birlikte bunun alternatifleri de oluştu. Bu alternatifler içerisinde binlerce hasta deneyimiyle elde ettiğimiz bilgileri, teorik ve uygulamalı biçimde bugün Türk ve yabancı meslektaşlarımızla paylaştık” ifadelerini kullandı.

Özel Sağlık Hastanesi'nin gerek uzman hekim kadrosu gerekse de teknolojik altyapısıyla önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Özer Makay, başta Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Ekspres