Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamaya göre, paketin TBMM gündemine gelmesi için son aşamaya gelindiği belirtiliyor.

İhracata Schengen engeli | TIR şoförleri zorda! İhracata Schengen engeli | TIR şoförleri zorda!

Peki, 9. Yargı Paketi neleri içeriyor? Bakan Tunç'un daha önce yaptığı açıklamalara göre, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedefleyen paket, Ceza Mahkemesi Kanunu'nda önemli değişiklikler öngörüyor. Adalet hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesine yönelik düzenlemeler de bu paketin içeriğinde yer alıyor.

Pakette yer alması beklenen bazı maddeler arasında denetimli serbestlik düzenlemesi, kadınların soyadı hakkına ilişkin değişiklikler, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yapılacak düzenlemeler ve sporda şiddete karşı caydırıcılığı artırmaya yönelik tedbirler bulunuyor. Ayrıca, bazı suçlarda cezaların artırılması da gündemde.

Ancak mahkumlar ve ailelerini en çok ilgilendiren konu genel af meselesi. 8. Yargı Paketi'nde yer almayan genel af düzenlemesi, 9. Yargı Paketi'nde de yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor. Şu ana kadar yapılan açıklamalarda genel af ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Mahkumlar ve aileleri, bu konuda büyük bir merak içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel