Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi sona erdiği için yapılan başkanlık seçimlerinin 23. turunda, hiçbir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Bu durum, gözleri 24. tur oylamasına çevirdi.

Yargitay

CHP Lideri Özgür Özel | Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır CHP Lideri Özgür Özel | Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır

Mehmet Akarca'nın Görev Süresinin Dolması

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi, 24 Mart itibarıyla tamamlandı. Bu nedenle, Yargıtay üyeleri, yeni başkanlarını belirlemek için 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitti.

23. Tur Oylaması Sonuçsuz Kaldı

Seçimin ilk 22 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için 23. tur oylaması yapıldı. Ancak, herhangi bir aday yeterli desteği sağlayamadı.

Mehmet Akarca 90, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 107 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 124 oy aldı. Toplamda 329 oy kullanıldı ve 8 oy geçersiz sayıldı.

Devam Eden Seçim Süreci

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim yarın 24. tur oylama ile devam edecek. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK