Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği'nin (IWS) birlikte düzenlediği 'Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması' bir rekorla başladı. Bornova'nın tarihi çarşısı, uluslararası üne sahip 50 ressam tarafından çizildi. İtalya'dan getirilen 20 metre boyunda özel bir kağıda çizilen resim bugüne kadar dünyada yapılan en uzun suluboya çalışması oldu.

GUINNESS'E GÖNDERİLECEK

Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan, Bornova'da sanat anlamında tarihi günler yaşandığını belirterek, festivale tüm dünyadan çok büyük bir katılım olduğunu belirtirken şöyle dedi:

"Bornova Meydanı'nda düzenlediğimiz rekor denemesi de tüm dünyada büyük bir ses getirecek ve sanat camiasında konuşulacak. Bugüne kadar dünyada yapılan en uzun suluboya resim İtalya'da yapıldı ve 10 metre uzunluğundaydı. Biz, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda uluslararası üne sahip 50 ressamla 20 metre uzunluğunda bir çalışmaya imza attık. Bu bir dünya rekoru oldu. Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağız. Festivalin düzenlenmesini sağlayan ve sanata büyük destek veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya çok teşekkür ediyorum."



"BORNOVA'NIN ADI SANATLI DUYULACAK"

Tüm dünyaya Bornova adını sanat, kültür ve turizm ile duyurmayı hedeflediklerini ifade eden CHP'li Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, "Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali bu anlamda çok önemli bir etkinlik oldu. Dünyaca ünle pek çok ressam Bornova'da buluştu. 3 gün boyunca Bornova'nın çeşitli yerlerini resimleyecekler. Bu resimler tüm dünyada gösterilecek. Ayrıca Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 20 metre uzunluğundaki rekor resim de ilçemizin adını tüm dünyaya duyuracak. Bu tür etkinliklerle Bornova'yı bir cazibe merkezi haline getirmeye kararlıyız" diye konuştu.

SOKAKLARDA CANLI PREFORMANS

Dokuz onur konuğunun Bornova'nın çeşitli mekanlarında canlı performans sergileyecekleri festivalde ana tema Bornova'nın eski ve yeni halleri oluyor. 100'ü yabancı olmak üzere 300'ü aşkın profesyonel ve amatör sanatçı, sokaklarda Bornova'yı çalışıyor. Festival süresince yapılacak eserlerden 70'i haziran ayında hazırlanacak IWS 2015 Katoloğu'na girecek. Yine Festival programı içinde 'Suluboyanın Resim Sanatındaki Yeri' konulu bir panel düzenlenecek.

Festival kapsamında ilk kez ödüllü olarak yapılacak yarışmada; birinci dışındaki üç esere jüri özel ödülü, 10 esere ise, 'Bornova Kent Tarihi Özel Ödülü' verilecek. Festival Komitesine eseri elden son teslim tarihi ise 14 Mayıs olarak belirlendi. 18 yaş ve üzerindeki tüm profesyonel ve amatör sanatçılara açık olan yarışmayla ilgili bilgiler www.bornova.bel.tr, www.internationalwatercolor.com ve http://resim.bornova.bel.tr adresinden alınabilecek.