Bu takvimleri kullanacaksanız eğer sadece merakınızı giderme amacıyla kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çinliler gitmişler anne doğum tarihiyle doğan bebeğin cinsiyetini karşılaştırarak genelgeçer bir takvim oluşturmuşlar. Daha sonradanda cinsiyetler bu takvime göre doğrumu diye bakmışlar. Onların deyimine göre takvim çok büyük oranda tutuyor ama bunlar gerçeği yansıtmıyor tabiki. Çin takvimine göre hamilelikte planlayabiliyorsunuz ancak yine söylüyorum bu takvim tamamen hayal ürünüdür ve hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır.


Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

http://cin-takvimi.gen.tr/otomatik-cin-takvimi-hesaplama

Şimdi sizlere çin takvimi cinsiyet hesaplamadan ve bu hesaplamayı nasıl otomatik olarak yapabileceğinizden bahsedeceğim. Çin takvimi hesaplamada üç şeye bakılır. Bunlar anne doğum tarihi (gerçek doğum tarihi, nüfus kağıdındaki değil), hamilelik ayı (son adet tarihinin başlangıcına 14 gün eklenerek hesaplanır) ve anne doğum tarihinin çin takvimine göre başlangıç yıldönümü (bunun için bir tablo vardır, tablodan bakarsınız doğum tarihiniz ocak ya da şubat değilse direkt olarak sonuca 1 eklersiniz. Bu aylarda ise tabloya bakarsınız yıldönümünden sonra ise sonuca 1, yıldönümünden önce ise sonuca 2 eklersiniz.) Ardından elinizdeki sayı ve hamilelik ayına göre tablodan bebek cinsiyetine bakabilirsiniz. Siz fazla uğraşmayın diye adamlar bu hesaplamayı otomatik olarak hesaplayan bir yazılım yapmışlar. Sadece birkaç saniyede çin takvimine göre tahmini cinsiyeti bu sayfadan otomatik olarak hesaplatabilirsiniz. Başlığın altındaki linke tıklarsanız direkt olarak hesaplama sayfası karşınıza çıkacaktır.

Rus Takvimi Cinsiyet Hesaplama

http://cin-takvimi.gen.tr/rus-takvimi

Çin takvimine göre biraz daha bilimsel bir yaklaşım gibi görünsede bu hesaplamada tahminin ötesine geçememektedir. Bu hesaplamada da 3 şey önemlidir. Anne ve baba doğum tarihi ile son adet tarihi. Anne ve baba doğum tarihleri kimlikteki doğum tarihleri değil, gerçek doğum tarihleridir. Hesaplamada bu bilgileri girdiğinizde otomatik olarak size rus takvimine göre cinsiyet gösterilmektedir. Bu hesaplamayı otomatik yapabilmek için yine başlık altındaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Çin Takvimi Hamilelik Planlama

http://cin-takvimi.gen.tr/hamilelik-planlama

Şimdi çin takvimi popüler oldu diye adamlar bir otomatik hesaplama daha yapmışlar. Hamile kalınan ay ve anne doğum tarihine göre çin takvimine göre bebek cinsiyeti hesaplanabildiği için bu hesaplamayı geleceğe yönelik yapmışlar. Yani üstte size gösterdiğim hesaplamalar sadece hamileyseniz doğru sonucu gösterir. Yani geçmişe yöneliktir. Ama adamlar tutmuş bunu gelecek bir yılı kapsayacak şekilde otomatik hesaplama yaptırmışlar. Buda geleceğe yönelik bir hesaplama oluyor. Burada bir noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Cinsiyet hesaplama sadece hamile olan bayanların kullanımı içindir. Hamilelik planlama ise henüz hamile olmayan, gelecekte çin takvimine göre hamile kalmayı düşünenler içindir. Cinsiyet hesaplama sayfasından geleceğe yönelik hesaplama yapamazsınız, yapsanızda yanlış çıkabilir. Ancak hamilelik planlama sayfasından geleceğe yönelik hesaplama yapılmaktadır. Başlığın altındaki bağlantıya tıklayarak yine otomatik hesaplama yaptırmanız mümkün. Burada size lazım olan tek şey annenin doğum tarihi. Başka bir şey lazım değil. Çıkan sonuçlarda ise gelecek bir yılda hangi ayda hamile kalırsanız çin takvimine göre bebek cinsiyetinin ne olacağı gösterilmektedir. Mesela sonuçlarda 2017 Temmuz ayı için erkek görünüyorsa bu demektirki “2017’nin Temmuz ayında hamile kalırsanız çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyeti erkek olacak”. Tabi bu tahmini hamilelik ayını tutturmak size bağlı. Gidipte sayfada sormayın nasıl denk getirebilirim diye. Tahmini hamilelik ayının hesaplanması basit. Son adet tarihine 14 gün ekliyorsunuz ve sonuç neyse o ay sizin tahmini hamilelik ayınız.

Çin Takvimi ya da Rus Takvimi Doğru mu?

Yazımın başında da söylediğim gibi her iki takvimde tamamen tahminden ibarettir. Sitelerinde bile bunu belirtiyorlar. Ama elinde hiçbir veri olmayan ve belli bir cinsiyeti çok isteyen bayanlar yinede bu takvimin sonuçlarına göre hamile kalabiliyorlar ya da meraklarını gidermek için bu takvimleri kullanabiliyorlar.

Bu takvimlerle ilgili size söyleyebileceklerim bunlar. Ancak yinede sorularınız olursa cevaplayabilirim. Gerçi size verdiğim linklerde de görebilirsiniz binlerce soru sorulmuş ve yanıtlanmış, onlarada sorarsanız onlarda mutlaka cevap vereceklerdir. Güncel olan tek internet sitesi olduklarını söyleyebilirim.

Birde söylemeden geçemeyeceğim. Bazı bayanlar sırf bu sitede adminin yaptığı yorumları okumak için girebiliyorlar. Öyle sorular soruluyorki haliyle adminde çıldırabiliyor ve çok yerinde tam kapaklık cevaplar verebiliyor. Yorumlarıda bu nedenle dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Allah’tan hayırlısını dileyin, kız ya da erkek olması önemli değil. Hayırlı bir evladınız olması önemli. Çocuk sahibi olmak isteyipte olamayanlarında olduğunu unutmayınız.

Editör: Haber Merkezi