Yabancı dilin hayatımızdaki önemi gözle görülür bir şekilde artmıştır. Gerek ticaret hayatında, gerek iş yeri ve okullarda gerekse sosyal hayatta İngilizce bilmenin önemini ve avantajını bilmeyen yoktur.

Dünya üzerinde 1,8 milyar insan tarafından konuşulan İngilizce günümüzde iletişim dili, uluslararası dil ve dünya dili olarak adlandırılır. Ana dili İngilizce olanların en yoğun bulunduğu coğrafya Amerika Birleşik Devletleri'dir. İngilizcenin bu kadar yaygın ve yoğun kullanılmasının sebeplerinden biri de budur aslında; Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomik ve kültürel etkisi İngilizce dilinin kullanımını daha da arttırıyor. Resmi dil olarak dünya çapında 3. dil olmasına rağmen, dünyada kullanılan diller arasında 1. sırada yer almaktadır.

En yaygın kullanılan dil olduğu için farklı farklı insanlar bir araya geldiğinde anlaşabilmek onlarla iletişime geçebilmek için İngilizce dilini biliyor olmak gerekir. Günümüzde neredeyse her 5 kişiden biri İngilizce Türkçe çeviri yapabiliyor. İş hayatında İngilizce dilini biliyor olmak kişiye artı sağlamakta, hatta bazı şirketlerde İngilizce bilme zorunluluğu olmaktadır. Kurumlar ve işverenler birkaç dile hâkim olan çalışanları tercih etmektedirler. Uluslararası diplomasi, bilim, fen, teknoloji İngilizce dilinin ortak alanlarıdır. Bu konulara hâkim olabilmek ya da herhangi bir fikir sahibi olabilmek için İngilizceyi bilmek gerekir.

Dünya üzerinde 53 ülkenin anadili olan İngilizceyi bilmek demek bulunduğun mekânlarda kendine özgüven duymak demektir. Bunlar ve bunlar gibi daha sayabileceğimiz pek çok neden İngilizce dilini bilmemiz için yeterlidir. Peki, hayatımızda bu kadar önemli bir yere sahip olan İngilizce dilini nasıl öğrenebilir ve kullanabiliriz? Teknolojinin de ilerlemesiyle artık yabancı bir dili anlayabilmemiz için tercümanlara veya etrafımızda İngilizce bilen birilerinin olmasına ihtiyaç kalmamıştır. Kelime, kalıp cümleler, öykü, makale ya da kitap çevirmek artık İngilizce Türkçe çeviri siteleri sayesinde çok kolay. Bu tür hemen çevir sitelerini kullanarak öğrenmek istediğimiz kelime ya da herhangi bir yazının hedef dildeki anlamını hemen öğrenebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi