Ali Budak-1972-1984 senelerinde maraton koştuğunu belirten eski maratoncu ve Milli Sporcu Fikret İz, 'Balkan ve Avrupa Şampiyonu oldum. Kimse ilgilenmediği için 1 senedir dilencilik yapıp, sokaklarda yatıyorum. Kemeraltı'nda çorap satıyorum ya da Basmane'de madalyalarımla dileniyorum. Bana bakacak ve sığınabileceğim bir yer arıyorum. Devlete ve belediyeye sesleniyorum: Bana sahip çıkın. Bu memleketin maraton koşucusu olarak göğsümde al bayrağı ve yıldızı dalgalandırdım. Şimdi sokaklarda yaşıyorum. Şu hayatta kimsem kalmadı' dedi.

Böyle yaşamak ağrıma gidiyor



Maratonun çok önemli ve zorlu bir spor dalı olduğunu belirten İz, sözlerini şöyle sürdürdü: Maraton zorludur. 42 kilometre koşuyorsun. Artık sporcu çıkmıyor. Ben yurtiçi ve yurtdışında çok madalya kazandım. Çok maratonlar kazandım. 19 Mayıs maratonlarını ve Yunanistan maratonunu kazandım. Türkiye'de ve Avrupa'da bu ülkeyi temsil ettim. Şimdi madalyalarımla dilencilik yapıyor ve sokaklarda yatıyorum. İzmirliyim. Belediye ya da herhangi bir kurum bana sahip çıkmadı. Kaç kere başvurdum ama her defasında tamam deyip gönderdiler. Yetkili kim bulursam konuşuyorum ancak halledeceğiz deyip kandırıyorlar ve sonrasında kimse arayıp sormuyor. Ağrıma gidiyor böyle yaşamak. Yetkililerden beni bir huzurevine yerleştirmelerini istiyorum. Ben bu ülkenin milli sporcusuyum.

Sokakta yaşatan devlete bu ayıp yeter

Sokaklarda yaşlı olduğu için onun bunun yanında kaldığını ifade eden Fikret İz, 'Yaşlı olduğum için tek başıma kalmaktan korkuyorum. Ancak yanında kaldıklarım da yaşlı olduğumdan paramı alıyorlar. Şu anda bir lokma ekmeğe muhtaç durumdayım. Zaten sokaklar artık benim yaşamam için de uygun değil. Ben yaşımdan dolayı iyice güçsüzleştim. Kemeraltı'nda Maraton Fikret dendiğinde herkes beni tanır. İzmir çocuğuyum ben, belediye Allah rızası için bana sahip çıksın. Benim bu dünyada canımdan başka bir şeyim yok. Önümüz kış eğer bir yer bulmazsam soğuklarda ölür giderim. Milli sporcusunu sokaklarda bırakan bu devlete de o ayıp yeter' diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi