Süleymaniye külliyesi olarak da bilinen, asıl adı Süleymaniye Kültür Sanat Eğitim ve Sağlık Vakfı olan kuruluş, 2009 yılında yedi şahıs ve altı tüzel kişilik olmak üzere, on üç üye tarafından faaliyetlere Ankara’da başlamıştır. Vakfın kuruluş amacı, maddi imkanları elverişsiz olan öğrencilerin karşılıksız olarak desteklenmesi ve gerek ahlaki, gerek ise kültürel açıdan, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu yardım hizmetlerini yerine getiren vakıf, toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatmakta, onlara hem maddi ve manevi destek sağlamakta, hem de barınmaları için uygun imkanlar yaratmaktadır. Kurulduğu günden bu yana, hayırsever vatandaşların ve kendi iktisadi faaliyetlerinin maddi getirileri ile çalışmalarına, toplum menfaatleri yönünde aralıksız devam etmektedir.

Süleymaniye Vakfı Maddi Kaynakları

Süleymaniye vakfı sunduğu yardım hizmetlerinde, ihtiyaç duyduğu maddi değerleri, sadaka, burs, zekat ve fitre, nakdi yardımlar, bağışlar ve akika, vacip, nafile, adak ve şükür başlığı altındaki kurban bağışları ile karşılamaktadır. Hayırsever vatandaşların vakfın hizmetlerini yerine getirmesi maksadı ile yaptığı bağışlar, vakfımıza ait resmi site olan www.suleymaniye.com.tr adresinde bulunan, online bağış işlemleri bölümünden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılması maksadı ile vakıf tarafından ilkokul, ortaokul ve liseler inşa edilerek işletilmesi sağlanmaktadır. İktisadi işletme olarak adlandırılan bu işletmelerden elde edilen gelirler, vergi işlemleri prosedürü yerine getirildikten sonra kalan miktarlar değerlendirilerek, tekrar vakıf hizmetlerinde harcanmaktadır.

Süleymaniye Vakfı Amacı

İhtiyaç sahibi bireylerin sağlık, eğitim, sanat ve kültür alanındaki faaliyetlerine destek olmak ve kendisine ulaştırılan maddi değerleri bu uğurda kullanmak üzere kurulan Süleymaniye Kültür Sanat Eğitim ve Sağlık Vakfı, hizmetlerine ihtiyaç duyulan tüm hizmetlerin karşılanması maksadı ile faaliyetlerini sürdüren bir kuruluştur. Hedefi, sunduğu hizmetler ile yetişmesine ve gelişimine katkı sağladığı ihtiyaç sahibi öğrencilerin, manevi ve milli değerlerine bağlı, kültür, bilgi ve yetenekleri ile rekabete hazır, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve kendine has karakteri ile öz güvene sahip olan bir yapıya kavuşturularak topluma kazandırılmasıdır. Madden ve manen her türlü desteği sağlamak ve bu uğurda atılacak adımları hayırseverler ile paylaşmak vakfın temel ilkesidir. 

Editör: Haber Merkezi