2006 yılında yüzde seksen iki oyla dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz, durgun bir göl gibi görünür. Fırtınalı günlerde bile burada sadece küçük çırpıntılar görebilirsiniz. Bulunduğu bölge itibariyle fazla esinti almayan ve çok sıcak olan Ölüdeniz'de denizden çıkmak istemeyeceksiniz.

Eğer bir aracınız yoksa Fethiye'ye 12 km mesafede bulanan Ölüdeniz'e, ilçeden minibüslerle ulaşmanız mümkün. Ama Ölüdeniz'e gitmeden önce dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var. Birincisi Ölüdeniz'e giderken mutlaka yanınızda nakit para götürün. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ölüdeniz'de adım başı para harcamanız kaçınılmaz.

Ölüdeniz'e otomobille giderseniz girişte 22 TL ödeme yapmanız gerekiyor.

2 şezlong bir şemsiye için ise ödemeniz gereken fiyat 21 TL. Ama eğer kendinize oturmak için bir kilim götürürseniz ağaçların gölgesinde daha serin bir şekilde oturmanız mümkün.

Eğer kısıtlı bir bütçeyle gidiyorsanız giderken yanınızda yiyecek bir şeyler götürmenizde fayda var.

Ama benim bütçe sıkıntım yok tatilin keyfini çıkartmak istiyorum diyorsanız işte size Ölüdenizde yapabileceğiniz bir kaç aktivite ve fiyatları

Flyboard: 125 TL

Flyfish: 40 TL

Flybird: 30 TL

Sonar: 30 TL

Banana: 25 TL

Jetski: 170 TL

Waterski: 75 TL

Wakeboard: 75 TL

Parasailing: 175 TL

Ringo: 35 TL