Aslında canım bu türlü bir yazıyı hiç istemiyordu. İçtenlikle söylemem gerekirse okurlarımı bir de benim yakınmalarımla meşgul etme hakkını kendimde görmüyordum.
Neylersiniz? Kaderden kaçılmıyor. Nereden nerelere geçmek zorunda kalacağım hiç aklıma gelmezdi.
Evime gitmek üzere kaldırımdan yürümekteyim. Nasıl olsa kaldırımdan yürüyorum, güvendeyim  diyerek bir ölçüde dalgın olduğumu itiraf ederim. Aaaa... o da ne? Neredeyse üzerime çıkacak kadar bana yaklaşan bir elektrikli motosikletle karşılaşıyorum. Sürücüye "Dur evladım ne yapıyorsun?" dememe fırsat kalmadan biz yayaların arasından süzülüp gidiyor. Elbette; yalnız ben değil kaldırımdaki tüm yayalar korku ve  şaşkınlık içinde bakakalıyoruz bu yeni icat aracın ardından.

İşin gerçeği; bu elektrikli mopedlerin yaşamımızdaki yerleri zihnimi uzun süre kurcalamaktaydı. Nasıl olmasın? Hatta; tanıdığım bir trafik polisinden ufak tefek bilgiler edinmiştim. Bir kere bu araçlar plaka taşımıyorlardı. Sürücülerinden belge de  istemiyorlardı. Haa, ekleyeyim sürücülerinin yalnızca kask takmaları zorunluymuş. Nasıl iştir, nasıl uygulamadır anlayan beri gelsin. İçlerinde saatte 70-80 km. sürat yapanları da varmış. Hadi olmasın canım, bu kadar süratli gitmeseler de gene bir kazaya neden olamazlar mı? Kaza yapsalar kimi ne şekilde bulacaksınız? Hakkınızı aramak için yönteminiz ne olacaktır? Bence bunlar düşünülmesi gereken noktalar olmalıdır.

***

Elbette sorunun irisi yani kocamanı, motosikletlerden kaynaklanıyor. Zaman zaman motosiklet sürücülerinin diğer sürücülerden şikayetçi olduklarını haber olarak izliyoruz. Belki bu yöndeki yakınmalardan haklı oldukları yanlar  da vardır muhakkak. Ancak benim görüşüme göre asıl sorun motosikletlerdir. Belki yol kameraları belirliyordur, dilerim belirliyordur. Örneğin, yolculuğunuz Karşıyaka'ya; Salhane önlerine gelmişsiniz, bir gürültü, bir vaveyla motosikletli sürücü sağınızdan gelip önünüze geçiyor, öndeki aracın solundan bir sağ ve bir sol siz Bayraklı önüne gelmişsiniz o sanırım Turan'da. Ne yapabilirsiniz?
Akşamları saat 9'lardan sonra Mustafa Kemal Bulvarı Karataş-Güzelyalı arasında gene aynı saatlerde Karşıyaka Girne-Bostanlı arasında motosikletli grupların patlak egzozlarıyla yaptıkları gürültülü şovlardan rahatsız olmayan var mıdır? Yarattıkları tehlikeli ortamı geçiyorum, o dayanılmaz gürültü, sahildeki evlerde oturanları bile rahatsız ediyor olmalıdır.
Yalnız bu kadar mı, yalnız bunlar mı? Bu motosikletler; trafiğe kapalı alanlarda, girilmesi yasak olan yollarda, ters yönlerde istedikleri gibi at oynatmaktadırlar. Bakınız; Karşıyaka metro istasyonunun çevresinde park konumunda bulunan alanlarda günün her saatinde motosikletler, yayaları rahatsız edecek şekilde sürücülük şovları yapmaktadırlar.
Hele o; pizza ve pidecilerin motosikletleri? Ne yapsınlar? Adamlar 15 dakikada servisi yapmayı yükümlenmişler. Bizleri kim dinler? Kuralları kim dinleyecek? Nerede ise üzerimizden atlayıp geçecekler, haaart diye çıkardıkları sesler  de işin cabası olmalı (!)

Gördünüz mü? Sözümü tutamayıp yakınmalarla dolu bir yazıyı kotarıverdim. Ama; lütfen hak veriniz. Yazdıklarımda haksız mıyım? Dileriz, bu yazdıklarımız yetkililerin ilgisini çeker ve sorunlarımıza çözüm bulabilirler. Ne yapalım, bizim elimizden bunu dilemekten başka çözüm şekli gelmiyor.
Esenlikle kalınız.