Yeşilay tarafından yapılan açıklamaya göre, "Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim." sloganıyla düzenlenecek olan tur, gençlik ve sporun yanı sıra sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefliyor.

Yaz bahçenizi renklendirin | Yaratıcı bahçe fikirleri Yaz bahçenizi renklendirin | Yaratıcı bahçe fikirleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan tur, saat 10.30'da start alacak ve 10 bini aşkın bisikletseverin katılımıyla gerçekleşecek. Bu etkinlik, bağımlılıkların zararlarına dikkat çekmenin yanı sıra sağlıklı yaşamın önemini vurgulamayı amaçlıyor.

İstanbul'da başlayacak olan tur, Sarayburnu'ndan hareket ederek Yedikule sahil yolunu takip edecek ve Kennedy Caddesi, Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edirnekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü güzergahını izleyerek Sepetçiler Kasrı'nda sona erecek.

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, her yaştan bisikletseverin katılımına açık olan turun, hareketli yaşamı desteklemenin yanı sıra bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Öztürk, tüm bisikletseverleri bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet etti.

Kaynak: AA