İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına saldırılar düzenledi. İsrail ordusu, Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Sınır kapısı ele geçirildi

İsrail kuvvetlerince yapılan açıklamada, 162'nci Tümen ve 401'inci Zırhlı Tugay'ın Refah'ın doğusundaki ordu birliklerine destek verdiği saldırılarda, Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nda kontrolün ele geçirildiği açıkladı.

Spotify'a telif davası açıldı! Spotify'a telif davası açıldı!

Filistin tarafında tam kontrol

Mısır'a yaklaşık 3,5 km uzaklıktaki kapının Filistin tarafında tam kontrolün sağlandığı söylendi. Ayrıca saldırıda 20 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Mısır ile geçişler kesildi

Refah Geçişi'nin Gazze tarafını ele geçiren İsrail birlikleri, Mısır ile olan geçişin Givati ​​Tugayı tarafından bir gecede düzenlenen saldırıda ayrı olarak ele geçirilen Doğu Refah'taki Salah ad-Din yolu ile bağlantısının kesilmiş olduğunu aktardı.

İsrailli bakandan açıklama geldi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas’ın tek ‘silahının’ rehineler olduğunu söyleyerek “Rehineler olmasaydı, Hamas çoktan ezilmiş ve tarihin çöplüğüne atılmış olurdu” ifadelerini kullandı.

"İkna etmek iyice zorlaşıyor"

İsrail Dışişleri Bakanı Katz yaptığı açıklamada, “Eğer serbest bırakılmaları için büyük bir yükümlülük altına girdiğimiz ve eve dönmeleri için her şeyi yapacağımız, kalplerimiz için çok değerli olan rehineler olmasaydı, Hamas çoktan ezilmiş ve tarihin çöplüğüne atılmış olurdu. Elindeki tek silah bu ve hayatta kalmaya çalışmak için bunu sadistçe kullanıyor. IDF'nin Refah'a girmesi savaşın iki ana hedefi ilerletmektedir. Rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas'ın yenilgiye uğratılması. Siyasi cephede ikna çalışmaları giderek daha da zorlaşıyor. Ancak ben bu görevi yerine getirmek ve kahraman askerlerimizin işi tamamlamasını sağlamak için her şeyi yapacağım” diye konuştu.

Türkiye'den ilk açıklama

Saldırı hakkında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir." şeklinde görüş bildirdi.

Editör: Kafkas Kaya