GÜNCEL

100. Gazi Koşusu'nu Bay Nalçakan kazandı

Türk atçılığının en prestijli organizasyonu olan 100. Gazi Koşusu'nu, Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı Bay Nalçakan isimli safkan kazandı.

Abone Ol

100. Gazi Koşusu'nu Bay Nalçakan kazandı

Türk atçılığının en prestijli organizasyonlarından biri olan 100. Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen tarihi yarışta zafere Bay Nalçakan ulaştı.

22 safkan mücadele etti

1927 yılından bu yana aralıksız düzenlenen Gazi Koşusu'nun 100'üncüsü, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılımıyla koşuldu. Yarış hayatlarında yalnızca bir kez katılma hakkına sahip olan taylar, 2 bin 400 metrelik çim pistte birincilik için mücadele etti.

Bu yılki organizasyona 22 safkan katılırken, yarış Kanal D ve Spor Smart ekranlarından canlı yayınlandı.

Bay Nalçakan birinciliğe ulaştı

  1. Gazi Koşusu'nu, Emrah Nalçakan'ın sahibi olduğu Bay Nalçakan isimli safkan kazandı. Şampiyon tayın jokeyliğini ise Türk at yarışlarının deneyimli isimlerinden Halis Karataş yaptı.

Bay Nalçakan, tarihi yarışta finiş çizgisini ilk sırada geçerek 100. Gazi Koşusu'nun kazananı oldu.