301 madecinin yarısı, kurtarma hataları nedeniyle öldü

Abone Ol


AKUT'un 35 bölgede örgütlü 2 bin gönüllüye sahip olduğunu kaydeden Sevgül, “AKUT içindeki her birey kendini ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Ama söylemler artınca baskılar artmaya başladı, sponsorluklar kapandı, söz verilen araçlar, paralar verilmedi. Halen de verilmiyor. Artık mimli bir sivil toplum örgütüyüz" dedi.

AKUT'un bu tavır nedeniyle zorla taraf yapılmaya zorlandığını savunan Sevgül, “Bu aralar çok üzülüyoruz. Zorla taraf yapılıyoruz. Zorlamasınlar. İçimizden bazıları siyasete soyunabilir. Teklifler de geliyor. Ama o noktada kalıp halka hizmet ediyoruz. Bu işi de iyi yapıyoruz. İyi de yapacağız ama zorluyorlar" diye konuştu.

AKUT'un kurulduğu günden bu yana 1711 operasyonda 1989 kişi, 307 hayvanı kurtardığını, kazalar ya da afetler sonucu hayatını kaybetmiş 284 kişiyi de bulunduğu ortamdan tahliye ettiğini kaydeden Yılmaz Sevgül, gönüllü mücadelenin devlet tarafından çok ön plana çıkarılmadığını kaydetti. “Devlet bürokrasisi bundan korktu" diyen Sevgül, sorumlusu olduğu Antalya bölgesinde de hiçbir yardım alamamaktan yakındı. Sevgül, “Antalya hiç bize destek vermedi. Biz onurlu insanlarız, bir kere isteriz. Bölgede 122 vatandaşı kurtardım, 19 hayvanı canlı aldım. Bu kadar artı değer ortaya koyan dernek Antalya'dan hiçbir şey almadı. Yaptığımız şey belli, istediğimiz rakamlar belli. Bu işi gönüllü yapıyor ve zaman zaman da zorlanıyoruz" diye konuştu.