34 işçi yemekten zehirlendi

Abone Ol


'YEMEKTE FARKLI BİR KOKU VARDI'

Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan işçilerden Bahtiyar Daşcı, öğle yemeğinde yedikleri kuru fasulye ve pilavın ardından akşam saatlerinde rahatsızlandıklarını söyledi. Yemekte farklı bir koku olduğunu belirten Daşcı, "50- 60 arkadaşımız aynı anda rahatsızlandık. Akşam yemeği yiyemedik. Zaten öğlen çıkarılan yemek vardı" diye konuştu. İşçilerden Erhan Daşcı ise "Akşam saatlerinden itibaren kimse tuvaletten çıkamadı. Sonrasında ise kendimizi hastanede bulduk" dedi.

'KÖPEK BAĞLASAN DURMAZ'

Mustafa Sarpasan, cezaevi inşaatında çalışmak için Kütahya'dan geldiğini belirtti. Sarpasan, "Eşen'de cezaevi yapılıyor, ancak insanların hiç değeri yok. Yattığımız yerde köpek bağlasanız durmaz. Yemekten sonra rahatsızlandık. Herkes birbirinden çekindi. Sonrasında bir baktık tüm tuvaletler dolu. Bizi çoluk çocuğun eline bıraktılar. Baş aşçı güzel yapıyordu. Ama yoktu. Ben pilavdan anladım yemeğin bozuk olduğunu. O yüzden akşam yemedim. Ama yine de zehirlendik" diye konuştu.

'AŞÇI YOKTU' İDDİASI


Şantiyede her gün yemek yapan aşçının o gün gelmediği belirtilirken, işçileri zehirleyen yemeğin 19 yaşlarındaki iki genç tarafından yapıldığı iddia edildi. İşçilerin hastanelerdeki tedavileri sürerken, genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.