Altay fırsat tepti

Abone Ol

7 yıl ayrı kaldığı PTT 1.Lig'e çok başarılı bir başlangıç yapan ve ilk 3 haftada aldığı 7 puanla ligin bu yılki sürpriz takımı olabilir mi diye sevenlerini heyecanlandırmıştı Altay. Geçen yıl ligin başında mütevazi hedefler koymuş ve 2. Lig'den 1. Lig'e yeni yükselmiş Ankaragücü ve Erzurumspor'un sezon sonunda Süper Lig bileti almış olması bu ligin her zaman sürprizlere açık olduğunun bir kanıtıydı adeta. Altay da geri dönüşünü efsaneleştirebilir mi sezon sonunda göreceğiz. Başta Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetim kurulu ile camianın samimi ve özverili gayretleri bu sürpriz için bizleri heveslendiriyor.

Maç öncesinde kağıt üzerinde Altay, Adanaspor önünde favori gösteriliyordu. 7 yıl önce 1. Lig'e veda ederken Altay'ın son maçının Adanaspor'a karşı olması maçı daha dramatik hale getiriyordu. Geçmişte İstanbulspor'a karşı yarım kalmış bir hesabı 5-0 gibi muhteşem bir skorla kapatan Altay'ın bu karşılaşmada da Adanaspor ile hesap görmesi umuluyordu. Adanaspor'un sezona sancılı başlaması bu motivasyonu tersine çevirdi. Rakip Altay'ın intikam duygusuyla daha hırslı oynayacağını ön görerek belli ki bu maça önceki maçlarına göre daha motive olmuştu. Maçın henüz 3. dakikasında gelen gol ise bu motivasyonlarına ek direnç kazandırdı. İlk yarıda Altay'ın verilmeyen net penaltısı, bu yıl da hakemlerle Altay'ın başının belada olabileceği yönünde korkuttu bizi. Zira geçen hafta 5-0 kazanılınca çok önemsenmeyen ama maç henüz 0-0 iken çok net verilmeyen bir penaltı pozisyonu maçın kaderini değiştirebilirdi.

İlk yarı boyunca dengeyi arayan Altay, karşısında rakip takımın yabancı kalecisini bulunca ilk yarıya soyunma odasına yenik gitmek zorunda kaldı. İkinci yarının ilk 5 dakikasında Marco ve Pedro'nun attığı goller bir anda herkesi şampiyonluk hayallerine soktu. Boluspor deplasmanı için hazırlıklar tribünlerde başladı. Bu dakikalarda Altay oldukça coşkulu oynuyor ve her an 3. golü bulabilecek bir hava hissettiriyordu. Rakip takım ise baştaki maç motivasyonunu koruyup, yenik duruma düştüğü halde oyun disiplininden kopmuyordu. Son dakikalarda bir yan top hatası kazanılacağından emin olunan 3 puandan 2'sinin uçup gitmesine sebep oldu. Maçtan sonra bazı dostlar Altay'ın oyun temposunu düşürmeyerek hata yaptığını ve bu sebeple 2 puanın kaçmasına isyan etmelerine rağmen ben bu oyun anlayışının uzun vadede Altay'a çok şey kazandıracağına inanmaktayım. Sonuçta bir fırsat tepildi ama ligin başında 4 maç 8 puan alınacağı söylense hepimiz mutlu olurduk. Lig sonuna kadar ortalama 2 puan hedefini tutturabilirsek... Evet gerisini siz hayal edin...