Foça'nın 40 yıllık arabacısı olduğunu söyleyen, Perla, tarih olduğunu kabul etmediği at arabası ile nakliyat işine rağbet olmayınca yaz aylarında faytonu ile Foça sahillerinde turist gezdirerek, geçimini sağlıyor. Foça halkı tarafından Karanfilli Doğan olarak tanınan Perla, yumurta topuk ayakkabıları, başına bağladığı kırmızı beyaz puşisi. Kumaş pantolon, gömlek, eski usul yeleği, yeleğin cebinde köstekli saat ve sürekli yakasına taktığı için adını karanfilliye çıkartan o meşhur çiçek ile "Ben neysem oyum aslımdan asla vazgeçmem" diyor.


Baba mesleği olan arabacılığın tarih olmasını bir türlü kabul edemediğinden yakınan, Perla; "Benim otomobil ehliyetim de, pikap kamyonetim de var. Fakat mecbur kalmadıkça otomobil kullanmayı tercih etmiyorum. Zaten atlı araba sürerken yaşadığım mutluluğu otomobilde hiçbir zaman bulmadım" şeklinde konuşuyor.

Teknolojiye meydan okuyor

Arabacılık mesleğinin artık çok meşakkatli bir iş olduğunu anlatan Erdoğan Perla; "Nalbant yok, yemci yok takımcı yok. Ben elimden geldiğince atlarımın ve arabalarımın bakımını kendim yapıyorum. Zaten bir zamanların ünlü ustaları da, tarih oldu. Geçmişten bugüne sağda solda kalan ustalarda sipariş üzerine at arabalarını minyatür ölçülerde dekor olarak yapıyor. Benim arabam 25 yıllık, atımın koşum takımları da yarım asırlık baba yadigarı, birileri varsın desin ki at arabaları tarih oldu, ben böyle diyenlere inat 40 yıldır Foça sokaklarında sürdüğüm arabamı, yaşadığım sürece sürmeye de devam edeceğim" diyerek gelişen teknolojiye meydan okuyor.

Editör: Haber Merkezi