Ayasofya tuzak mı?

Abone Ol

54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel; tarihçi, siyasetçi, 40 yıllık turizmci deneyim ve birikimi ile meslek örgütü başkanlığı yapmış kişi olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘partisi AKP’ye ‘Bu konuda bir çalışma yapın’ talimatıyla gündeme getirilen Ayasofya tartışmalarını tarihi, siyasi ve güncel yönleri ile değerlendirdi.

‘Türkiye'de Lozan dahil bir takım uluslararası sözleşmelerde, Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmaması ya da cami olarak kullanılması konusunda Türkiye'ye dönük herhangi bir talep yok.

Yani 'Bunu müzeye dönüştürün', 'Burada artık Müslümanlar cami olarak ibadet etmesin' anlamına gelecek hiçbir şey yok.’ diyor.

‘Türkiye sıkıntılı bir dönemde, ekonomik çok kötü.

Böyle bir kamburu neden sırtımıza yükleyelim.

Burada iyi niyet görmüyorum”’diyen Yücel , özetle;

‘Ayasofya tartışması tuzaktır, bizi zor durumda bırakır’ diyerek önemli bir konuya açıklık getirmiş oldu.

250 bin kişiye 30 milyon Avro

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis iç turizmi desteklemek amacıyla başlatılan ‘Herkes İçin Turizm’ kampanyası ile ilgili bilgi verirken, ‘250.000 Yunanlıya ülke genelinde güzel destinasyonlarda bir haftalık tatil yapmalarına fırsatı vermek için ilk kez devlet bütçesinden 30 milyon avro ayrılacağını söyledi.

Bakanı Harry Theoharis Santorini'de düzenlediği basın toplantısında kampanya ile düşük gelirli yurttaşların tatile çıkmaları ve sektöre katkı yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Kampanyadan yararlanmak için yıllık geliri 16 bin ile 28 bin Avro arasında değişenler başvurabiliyor.

Kampanya ile anlaşmalı otellerde 4 gecelik konaklamaların yarısı sübvanse ediliyor.

Bakan Theoharis, ‘Herkes İçin Turizm’ kampanyası ile yaklaşık 1 milyon konaklama sağlanmasının beklendiğini söyledi.

Dev eğitim projesi

TÜROB, ECOLAB ile bugüne kadar yakından sürdürdüğü işbirliğinde yeni bir boyuta geçiyor; Ecolab’ın sahibi olduğu, dünyanın en büyük ve en yaygın online eğitim şirketlerinden biri olan Lobster Ink ile yeni bir işbirliğine gidiyor.

İki kuruluşun ortak projesi olan ‘Online Personel Eğitimleri’nden 80 bine yakın otel çalışanı faydalanacak.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, ECOLAB’ın Lobster Ink projesini hayata geçirerek turizm sektörünün yaşadığı en zor dönemde sektöre büyük bir destek verdiğini, bunun son yılların en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlanabileceğini belirtti.

Tarım girdilerinde ÖTV kalksın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarımsal ürünlerde ve hayvancılıkta kullanılan girdilerde (mazot, gübre, tohum, ilaç, yem vb.) ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

‘Çiftçimiz üretirse, çiftçimiz kazanır, çiftçimiz kazanırsa her birimiz kazanırız.’ dedi.

Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarım girdilerinde ÖTV olmasını eleştirerek ‘Mücevher ve pırlantada ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı gübrede neden ÖTV var?

Yatta kullanılan mazotta ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı traktöre koyduğu mazotta neden ÖTV var?’ Diye sordu.

Gülizar Biçer Karaca TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada tarım alanlarındaki azalmaya, üretimden vazgeçen çiftçi sayısına dikkat çekti. Çiftçinin Tarım Kanunu’na göre devletten 175 Milyar TL alacaklı olduğunu belirtti.

 ‘2020'nin ilk 5 ayında bir avuç faiz lobisine  65 milyar lira para ödeyebiliyorsak çiftçimizin mazotundan, gübresinden, ilacından ÖTV kaldırılabilir.

Yandaşlara 80 milyar lirayı geçen bir garanti ödemesi bu bütçeden ödenebiliyorsa o zaman çiftçimizin de mazotundan, gübresinden ÖTV kaldırılabilir.’ dedi.

İslami Model önerisi

Sürekli kriz üreten kapitalist sistemin, sürekli işsizler ordusu yarattığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktisadi krizden çıkışın anahtarı İslami ekonomi ve finans modeli uygulamaktan geçtiğini söyledi.

Endişe yaratıyor

ABD'de et sektöründen sonra sebze ve meyve üretimi de tehlikede

Corona virüsü salgını sürecinde ABD’de sekteye uğrayan et sektörünün ardından sebze ve meyve üretiminde de risk büyüyor.

Son verilere göre sebze ve meyve ambalaj firmalarında çalışanlar arasında Corona virüsü vakalarda artış görülmesi, endişe yaratıyor.

Turuncu Çember’de ilk değerlendirme

Kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember sertifikasında değerlendirmeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza’ya ait yeme içme tesisleriyle başladı. İ

lk değerlendirmeleri hijyen kriterlerini de hazırlayan Turizm Hijyen İcra Kurulu üyeleri yaptı.

Değerlendirme Kurulu, diğer işletmeleri teşvik etmek amacıyla öncelikle Büyükşehir’in iştiraki Grand Plaza’ya ait Yasemin Kafe ve Asansör Restoran’ı inceledi.

DİP EKSPRES

Google ve NFL’den 19 Haziran Hamlesi

Google ve Ulusal Futbol Ligi (NFL), Amerika’da siyah Amerikalılar’ın özgürlüklerini kutladıkları 19 Haziran’ı resmen tanıyan şirketler arasına katıldı.

Google çalışanların toplantılarını iptal ederken, NFL 19 Haziran’ı lig tatilleri arasında soktu.

Başkan Donald Trump Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) oyuncuların milli marş sırasında diz çökmesi durumunda müsabakaları izlemeyeceğini belirtti.