Ramazan Bayramını bugün tamamlıyoruz...

Dört günlük sokağa çıkma yasağı da akşam 24.00’de sona erecek.

Ama 65 yaş üstündeki ‘kıdemli’ insanlarımız tabii ki yeni izne kadar ev nöbeti görevlerini sürdürecekler.

Bayramın ilk günü;  ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni etmiş,  tüm İslam âleminin, ülkemizin ve İzmirli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlamıştık.

Hâlâ, sevdiklerimize kavuşacağımızın özlemini tüm benliğimizle duyuyoruz.

Bayram bize; sevinci, barışı, umudu anımsatıyor.

Kardeşlik ve dostluk gönüllerimize dokunduğu günlere kısa sürede kavuşmak dileğiyle, bayram günlerindeki olaylara ve gelişmelere bir göz atalım;

Büyükşehir dayanışmaya ara vermiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Biz Varız dayanışmasını’ Ramazan Bayramı’nda da sürdürüyor.  

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na ekipler destek olunması gereken adreslere gıda kolilerini dağıtmaya devam ediyor. 

400 personel ve gönüllülerden oluşan ekipler 130 araçla hem İzmirlilerin bayramını kutluyor hem de İzmirlilere gıda kolilerini teslim ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay’ın, dayanışma kampanyasının Kültür Park’taki lojistik merkezinde bayramlarını kutladığı ekipler, bayramın ikinci ve üçüncü günü de gıda paketlerini dağıtmaya devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel salgın sürecinden ekonomik olarak etkilenen İzmirlilere bugüne kadar 140 bin gıda kolisi ve 15 bin paket kavurma dağıttı.

Hayvanlardan 3'ü AHBAP'a teslim edildi

Karabağlar Belediyesi'nin, sahibinden ağır şiddet gördükleri için hemen korumaya aldığı 7 köpek sağlıklarına kavuştu. 

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Uzundere Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi ve bakımları yapılan köpeklerden 3'ü, sanatçı Haluk Levent'in kurduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu'na (AHBAP) teslim edildi. 

Ağır işkence görenin de aralarında olduğu 3 köpek, bundan sonraki yaşamını Kemalpaşa'daki Ferdinand Çiftliği'nde sürdürecek. 

Diğer 4 köpeğin bakımı ve sahiplendirme çalışmalarına ise Uzundere Rehabilitasyon Merkezi'nde devam edilecek.

Olayın geçmişi

Karabağlar'ın Umut Mahallesi'nde yaşayan bir vatandaşın evindeki köpeğe işkence ettiği görüntülerin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine Karabağlar Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen olaya müdahale etmişti. 

Ekipler, yaralı hayvanla birlikte evdeki 7 köpeği yasalar çerçevesinde koruma altına alarak, acil tedavi ve bakımını gerçekleştirdi. 

Olayın kamuoyunun sert tepkisini çekmesinin çekmesinin ardından, AHBAP kurucusu Haluk Levent Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu arayarak, köpeklerin bakımını üstlenebileceklerini söyledi. Teklifi kabul ettiklerini belirten Başkan Muhittin Selvitopu da, ‘Sevgili Haluk Levent ile görüşme sağladık. İlgisi için teşekkür ederim. Karabağlar'daki sevimli dostlarımızı korumaya ve onların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz’ dedi.

Tunç Soyer: Mera varsa hayat vardır

İzmir'in Bergama ilçesinde, köylülerin geleneksel hale dönüştürdüğü yayla serüveni, bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı meraya hayvan salımı programıyla başladı. 

Yaz aylarını uçsuz bucaksız, serin meralarda geçirecek olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yayla yolculuğu, renkli görüntüler oluşturdu.

İzmir'in Bergama ilçesinde geçimlerini hayvancılıkla sağlayan köylüler, sıcak havaların etkili olması ile birlikte yıllardır yaptıkları gibi serin ve otlak olan yaylaların yolunu tuttu. 

10 bini küçükbaş olmak üzere toplam 15 bin hayvanın Çamavlu Köyü’nden 23 bin dekarlık Çamavlu Merası’na doğru çıktıkları yaz yolculuğu, S.S Kozak Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP Genel Başkan Yardımcı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın katıldığı meraya hayvan salımı programıyla başladı. 

Başkan Tunç Soyer, kepenek giyerek Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile bir süre koyun güttü. 

Burada açıklama yaparak meraların önemine dikkat çeken Tunç Soyer, İzmir'de meraları canla başla korumaya devam edeceklerini söyledi. Hayvancılığın bölgede destek lenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini belirten Soyer, koronavirüs salgının yarattığı tahribata dikkat çekerek, ‘Bu salgın hepimize gösterdi ki, üretime devam etmek zorundayız. Hayvancılığı sürdürmek zorundayız. 

Buna mecburuz. 

Bunları yapmadığımız sürece dışarı mahkûmiyetimiz, mecburiyetimiz devam edecek. 

Mera varsa hayat vardır’ dedi.

Bayramda Menderesli çocukların yüzü güldü

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Bu bayram bir çocuğu da siz giydirin’ kampanyası gerçekleştirildi. Vatandaşlar kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile destekte bulunmak isteyen vatandaşlar belediyeye ulaşarak kayıt oluşturdu. 

Kayıt sonunda oluşan verilere göre alınan bayramlık kıyafetler Ramazan Bayramı öncesinde çocuklara belediye tarafından ulaştırıldı. 

65 yaş ve üstüne nostaljik armağan

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, salgın sürecinde sokağa çıkma yasağı bulunan ve dışarıda yapılması gerekli işleri, alışverişleri için desteğe ihtiyaç duyan 65 yaş ve üstü, 1500 Konaklı hemşehrisine bayram öncesi nostaljik birer armağan ulaştırdı. 

Sosyal izolasyona büyük bir titizlikle uyması gereken vatandaşlara, içinde meyveler bulunan birer balkon sepeti, ipiyle birlikte dağıtıldı. Kapılar tek tek çalınıp, hediyeler sahiplerine ulaştırıldı.

“Böyle bir uygulamayla ilk defa karşılaştık”

Başkan Batur’un, geçmişte balkondan sarkıtılan sepetle yapılan alışveriş günlerini hatırlatan nostaljik hediyesi, evlerinden sadece pazar günleri ve ancak birkaç saat dışarı çıkabilen Konaklıları duygulandırdı. 

İlk defa böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, çok memnun olduklarını dile getirerek, Başkan Batur’a teşekkür etti.  

Karabağlar'da yolların çehresi değişecek

Karabağlar Belediyesi, daha modern bir ilçe yaratma hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. 

Mütevazi bütçeye rağmen 2 milyon lirayı aşkın yatırımla satın alınan asfalt freze makinesi ve silindir, Karabağlar’a kazandırıldı.

 2020 model freze makinesi sayesinde eski asfalt kazındıktan sonra yenisi dökülebilecek. 

Böylece yollarda yükselti oluşmayacağı için kot farkı sıkıntısı yaşanmayacak. 

Ayrıca kazınacak eski asfalt geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılabilecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Gediz’deki şantiyesine giderek, yeni alınan asfalt freze makinesini ve silindiri inceledi. 

58 mahallesi ve 3600 sokağıyla Karabağlar’ın İzmir’in en büyük ilçelerinden olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, ‘İzmir’de kendi asfalt plentine sahip ender yerel yönetimlerdeniz. 

Şimdi asfalt freze makinemizi de alarak, önemli bir ihtiyaca yanıt vermiş olduk. 

Bundan sonra bozulan yollarımızda eski asfaltın üzerine yeniden serim yapmayacağız. 

Ayrıca eski asfaltı da geri dönüşüm malzemesi olarak kullanacağız. Freze makinemiz ve silindirin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Bornova’da bayramlaşma

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, onkoloji hastası çocukları ziyaret ederek hem moral, hem de bayram hediyesi verdi. Belediye Başkan yardımcıları ve bürokratları ile de on-line bayramlaşan İduğ, koronavirüs salgını sürecinde özveriyle görev yapan tüm çalışanlarına teşekkür etti. 

Başkan İduğ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklara sürpriz bir   ziyaret gerçekleştirerek bayramlarını kutladı. Ailelere de moral veren Başkan İduğ, sürpriz hediyeleriyle sevindirdiği çocuklarla top oynayıp, sohbet etti.

İzmir’de 430 bin kişilik iftar sofrası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bir İftar da Sen Ver’ çağrısıyla başlattığı Ramazan dayanışması kapsamında yaklaşık 265 bin kişilik iftar paketi yardımseverler tarafından satın alındı. 

Büyükşehir Belediyesi de üzerine koyarak yaklaşık 430 bin kişilik iftar yemeğini desteklenmesi gereken ailelere ulaştırdı.

Küresel salgın sürecinden ekonomik olarak etkilenen yurttaşlara 130 bin gıda kolisi göndererek sosyal dayanışma örneği sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca da destek olunması gereken ailelere iftar yemeği dağıttı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla bu dayanışmaya maddi imkanı olan İzmirliler de katıldı.

‘Biz Varız’ kampanyası kapsamında Bizİzmir dijital platformları ve Halkın Bakkalı üzerinden 265 bin kişilik iftar yemeği satın alındı.

Destek İzmir halkından

24 Nisan’dan itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş. ekipleri destek olmak isteyenlerle desteğe ihtiyacı olanlar arasında köprü oluşturdu. 

İzmirli yurttaşlar Halkın Bakkalı’ndan satın aldıkları ya da kendileri oluşturarak doğrudan lojistik merkezine teslim ettikleri gıda paketlerinin yanı sıra her biri 20 lirayla, iki kişilik iftar yemeği paketlerinden de satın alarak kampanyaya destek oldu.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi 265 bin kişiliği dayanışma kapsamında İzmirlilerin satın aldığı olmak üzere kendisi de üzerine koyarak yaklaşık 430 bin kişilik iftar yemeğini desteklenmesi gereken ailelere ulaştırdı.

Karşı atak!

Herhalde bu Koronavirüs konusunu bir süre daha ilk haber olarak konuşacağız.

Ne olursa olsun, daha uzun süre maskemizden ayrı kalamayacağız.

Sosyal mesafe denilen fiziksel mesafemize de dikkat edeceğiz.

Bizim tarafta serbestlik başlarken, Latin Amerika’da virüs binlerce kişiyi etkiliyor.

Çocuklar da bunun içinde...

Baksanıza Amerika ile Çin arasındaki atışmalar da sürüyor.

İkisi de birbirini açıkça suçlamaktan çekinmiyor.

Çinliler bugün, ‘Aranıyor:  ABD'ye ait 200'den fazla korkunç askeri biyolojik laboratuvar nerelerde gizleniyor?’ açıklamasını yaptı.

Çinlilere kulak verirsek, söyledikleri şunlar:

‘ABD, dünya çapında 200'den fazla askeri biyolojik laboratuvar kurdu ve bunlardan 30'dan fazlası gün ışığına çıkarıldı.

Ancak bu tür laboratuvarlardan çoğunun nerede gizlendiği hala bilinmiyor, belki insanlara çok yakın noktalarda bulunuyor.

25 ülkede laboratuarları var!

Gürcistan'daki Lugar Laboratuvarının ‘ölümcül deney’ gerçekleştirmiş olabildiği biliniyor. 

2018 yılının başlarında, Gürcistan ABD'yi laboratuvarı araştırmaya çağırmıştı.

Ebola virüsü gibi onlarca ölümcül biyolojik etmenleri depolayan, ABD'deki Maryland eyaletinde yer alan Fort Detrick Biyolojik Laboratuvarı'nın Ağustos 2019'da biyogüvenlik sorunları nedeniyle kapatılması istendi.

ABD'nin sahip olduğu bu 200'den fazla gizemli askeri biyolojik laboratuvar dünya çapında 25 ülkeye dağıtılmaktadır.

Şimdi soruları gelelim

ABD'nin gerçek amacı nedir?

Biyokimyasal silahlar geliştirmek mi?

Ölümcül virüs ve bakteri geliştirmek mi?

Biyolojik laboratuvarların gerçek amacı bilinmemektedir.

Dünyada toplam 183 ülke Birleşmiş Milletler Biyolojik Silahların Yasaklanması Sözleşmesi'ni imzaladı. 

ABD ise biyolojik alanın denetlenemeyeceği bahanesiyle sözleşmeye katılmadı.

ABD'nin kan dondurucu biyoloji laboratuvarları yüz binlerce masum insanın tehlikeli patojenler ve çeşitli tedavi edilemez hastalıklar tehdidine maruz kalmasına yol açtı.

ABD uluslararası bir soruşturmayı kabul etmeyi cesaret edebilir mi?

Herkesin sağlığı ve güvenliği için, dünyanın dört bir yanından gelen internet kullanıcıları bu 200'den fazla gizemli biyolojik laboratuvar araştırabilir. 

Bu laboratuvarlardan biri belki yakınında bulunuyor.

İnsanlığın can güvenliğinin korumak için biyolojik tehdide birlikte karşı çıkalım.’

Hatırlayan olacaktır;

Geçenlerde Trump, ‘Virüsü Çinleler labaratuarda ürettiler, dünyaya yayıldı’ açıklamasını ve suçlamasını yapmıştı.

Çinliler;  ‘ispatla’ dediler.

Her zaman, her konuda olduğu gibi Trump, ‘Yok canım!’ diyerek sözlerini geri aldı.

Son 24 saatte yeni vaka ve can kaybı olmadı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu son 24 saatte ülkede yeni Covid-19 vakası tespit edilmediğini açıkladı. 

2 şüpheli vaka saptanırken salgından dolayı can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Öte yandan Çin’in ana kesiminde 9'unun durumu ağır olmak üzere 79 hastanın tedavisi sürüyor. 

Tedavilerinin ardından taburcu edilen kişi sayısı 78 bin 258'e yükselirken, toplam can kaybı 4 bin 634 olarak kayda geçti.

Başkan Soyer bayram arifesinde çalışmaları inceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı arife gününde aralıksız devam eden ulaşım altyapısıyla ilgili çalışmaları inceledi. 

Başkan Soyer, Kordon’da hayata geçirecekleri  ‘nostaljik tramvay’ projesinin de müjdesini verdi.

Başkan Soyer'in ilk durağı İzmirliler’in Kemeraltı’na girişte yoğun olarak kullandığı Nadir Nadi Caddesi oldu. 

Başkan Soyer, yayaların daha güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak için belirli saatlerde araç girişine izin verilen ve kent genelinde yayalaştırılan 13 noktadan biri olan bu alandaki bariyerin bakım onarım çalışmasını inceledi.

‘Tünel 72 kamera ile izleniyor

1674 metre uzunluğundaki Konak Tüneli çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yeşildere'deki Konak Tüneli İşletme Şefliği bünyesinde tüneli 72 kamerayla izleyerek acil durumlara müdahale eden SCADA merkezini de ziyaret eden Başkan Soyer, “Bu tüneli yaklaşık 6 ay önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nden devraldık. Arkadaşlarımız hem hizmetin kalitesini iyileştirmek hem burada sunulan işi İzmirliler için daha faydalı hale getirmek için çalışıyor’ dedi.

Zafer Payzın Köprüsü’nde köprünün dayanıklılığını test etmek için yürütülen titreşim çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Soyer, Altınyol, Ankara Caddesi ve Yeşildere Caddesi’nin trafiğini rahatlatmak için Mürselpaşa Caddesi ile Zafer Payzın Köprülü Kavşağı arasında karayolu bağlantı yolları yapmak için proje çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kiraz esnafının sorunları

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Ramazan Bayramı öncesinde İzmir’in ilçelerini ziyaret etti; başta çiftçiler, üreticiler, esnaf ve işçiler olmak üzere bütün hemşehrilerinin Korona virüs pandemi sürecinde yaşadığı zorlukları birebir kendilerinden dinledi. 

Bugüne kadar Buca, Bayındır, Karşıyaka, Bayraklı, Menemen, Kemalpaşa, Bornova, Foça, Beydağ, Bergama, Dikili, Ödemiş, Çiğli, Konak, Kınık, Aliağa ve Tire ilçelerini ziyaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç’ın ilçe ziyaretlerinde son durağı Kiraz oldu. 

Av. Kılıç, ‘Sizin bütün bu sorunlarınıza çözüm bulunması, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim ilk görevlerimizdendir. İktidarda olan AKP’nin bu süreçte; bırakın esnafın, üreticinin sorunlarına çözüm bulmayı, bir maskeyi bile doğru düzgün dağıtamadığı ve en sonunda parayla satılmasına izin vermek zorunda kaldığı bir ortamda biz yerel yönetimlerimizle, belediyelerimizle hep halkımızın yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İktidarın yerel yönetimlerimizin yardımlarını engellemeleri de bizleri durdurmayacaktır.’ dedi.

Can dostlara da bayram hediyesi

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz kış, üretim ve dağıtımına başladığı kedi evleri, hayvanseverlerden gelen yoğun talep üzerine yaz aylarında da can dostlara ulaştırılmaya devam ediyor. 

Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölyelerde tasarlanarak üretime geçen kedi evleri, usta işçilerin maharetli ellerinden çıkıyor.

 Atık araba lastiklerinden dönüştürülerek yapılan iki katlı evler, rengarenk boyanarak estetik bir görünüm de kazanıyor. 

Sevimli kediler kış aylarında içlerine girerek soğuktan korundukları kedi evlerini, sıcak geçen yaz günlerinde de kaldırım ve asfaltın sıcağından kaçarak üstlerine çıkıp serinleyebildikleri bir alan olarak kullanıyor. Belediye görevlileri de kedi evlerini, gölgelik ve yaz sıcağından en az etkilenecek noktalara yerleştiriyor. 

Efes Selçuk’un bereketi 

Efes Selçuk’un bereketli topraklarından yaptığı ‘Tüm Türkiye Eksin’  çağrısını yineleyen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, şehir içinde kurulan Efes Tarlası Kent Bostanı’ nda kadınlarla birlikte kara karpuz ekti. 

‘5 Hedef 50 Proje’si” içerisinde yer alan Efes Tarlası Projesi hakkında daha önce kamuoyuna ayrıntılı bilgi veren ve ‘Tüm Türkiye Eksin’ çağrısıyla Efes Selçuk’un atalık tohumlarını tüm Türkiye ile paylaşan Başkan Sengel;

‘Biz tohumla toprağı buluşturmaya devam ediyoruz.

 Biz ‘Tüm Türkiye Eksin’ demeye devam ediyoruz.x

Bu yüzden de Efes Tarlası Kent Bostanı’nı, kentin tam göbeğinde kurduk’ dedi. 

Detaylı bayram temizliği 

Seferihisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadir Akay tarafından yürütülen bayram temizliği çalışmalarında ilçede bulunan tüm cadde ve sokaklar yıkandı, mezarlıklarda özel mıntıka temizliği yapıldı, süpürge araçları ile detaylı şekilde süpürüldü, yerler anti bakteriyel ilaçlar ile temizlendi. 

Ayrıca koronavirüs salgınına karşı da parklar ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlar dezenfekte edilmeye devam ediyor.

Arefe günü sabah 06.00’da mesaiye başlayan çalışma arkadaşlarını yalnız bırakmayan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin temizlik işçileri ile birlikte çöp topladı süpürge yaptı.

10 bini aşkın kişiye yardım kolisi  

Karabağlar Ramazan Bayramı’na, dayanışma ruhuyla giriyor. Koronavirüs salgınının yarattığı mağdur kesimlere binlerce koli kuru gıda ve hijyen kolisi dağıtan Karabağlar Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, onların bağışlarına da aracılık etti.

Birlik, yardımlaşma ve dayanışmayı simgeleyen Ramazan, Karabağlar’da hayat buldu. 

Sosyal Destek Kartı’yla her ay yaklaşık 2 bin ailenin bütçesine katkı koyan, ihtiyaç duyan asker ailelerini destekleyen Karabağlar Belediyesi, salgın mağduru binlerce kişiye de kuru gıda ve hijyen ürünlerinin yer aldığı kolileri ulaştırdı. 

Bunun özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Kaymakamlığı’yla koordineli çalışılarak, yardımlardan daha fazla vatandaşın yararlanması sağlandı.

Kuru gıda kolilerinin içinde, 1’er kilogram çay, küp şeker, baldo pirinç, pilavlık bulgur, nohut, kuru fasulye, kırmızı mercimek, 3 paket makarna, 500 gram zeytin, 1 litre ayçiçek yağı, 830 gram domates salçası ve 1 paket tuz yer alıyor. Hijyen kolilerinde de çeşitli temizlik ürünleri bulunuyor.

Karşıyaka’ya ‘ekolojik’ park 

Kente ve kentlilere nefes aldıracak ortak yaşam alanları yaratmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, yeni ‘ekolojik’ park projesinin yapımına başladı. 

Şemikler Mahallesi, Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nin yan tarafında hayata geçirilen proje, çevre dostu ve kent estetiğine uygun tasarımıyla, Karşıyaka’nın en güzel ve nitelikli parklarından biri olacak.

Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından projelendirilen park, 6214 Sokak’taki 1800 metrekarelik alan üzerine kurulacak. 

Arazinin 730 metrekarelik kısmı yeşil alan olarak ayrılacak.

 Projenin konsepti ve benimsenen ekolojik tasarım ilkesi doğrultusunda, su tüketimi az olan ‘kurakçıl peyzaj’ düzenlemesi yapılacak. 

Yağmur bahçesi sistemi kurulacak. Park içerisinde yürüyüş yolu, oturma yerleri, çocuk oyun alanı, kedi evi ve bisiklet park yeri de bulunacak. Giriş noktalarında engelli rampaları oluşturulacak. 

Yer altı çöp konteynerleri konulacak. Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan yapım çalışmaları, yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacak.