İşyerine astığı notlarla müşterilerden alacağını isteyen berber Kundakçı, bu çağrısının işe yaramaması halinde borcunu ödemeyenlerin ismini afişe bastırıp sokağa asacağını, olmadı el ilanı bastırıp dağıtacağını söyledi.

Berberliğe memleketi Malatya’da başladığını ve 7 yıl burada çalıştıktan sonra Manisa’ya geldiğini anlatan 38 yaşındaki Hüseyin Kundakçı, “Orada kimse bana veresiye tıraş teklifinde bulunmadı. 'Tıraşın pazarlığı, veresiyesi olur mu?' demeyin. Evet, olur. İnanmayanlar gelsin, göstereyim veresiye defterimi. İlk defa burada veresiye tıraşla karşılaştım ama yine de normal karşıladım. Müşterilerimi 'Yabancı değiller' diyerek, veresiye tıraş ettim. Tıraş ettiklerimin böylece ayağı alıştı ama beleşe alıştı. Hep veresiye hep veresiye nereye kadar. Herkes bahaneler üretip, borcunu ödemiyor” dedi.

Hüseyin Kundakçı, çareyi ise işyerinin camı ve görünen yerlerine, 'Dikkat. Anam verecek. Babam verecek. Üzümde vereceğim. Zeytinde vereceğim. Arsa satılacak vereceğim. Aylığı almadım sonra vereceğim. Bu saatten sonra veresiye yoktur. Borçlarınızı getirin. Elden borç alan kişiler de getirsin. Hakkımı yiyen öbür dünyada .... yesin' yazılı not asmakta buldu.

Borcunu ödemeyenler arasında her meslekten kişi bulunduğunu belirten Kundakçı, “Çağrıma rağmen borcunu ödemeyenler olursa isimlerini afiş yaptırıp, sokağa asacağım. Daha olmadı el ilanı bastırıp tüm Manisa’ya dağıtacağım” dedi.
Editör: Haber Merkezi