Bir gece önce hayvanlar ölmesin dediler ama...

Abone Ol


Galatasaraylı eski yönetici ve işadamı Turgay Kıran'ın sahibi olduğu Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi, Plaj Caddesi'ndeki 'La Maison' isimli butik otelin işletmeciliğini yapan Deniz Anapa'nın Labrador cinsi 1 yaşındaki 'Karaçiçeğim', 4 yaşındaki çoban köpeği 'Gülenyüz', melez olan 6 aylık 'Body' ve 1 yaşındaki 'Beyaz' isimli dört köpeği geçen 28 Kasım'da zehirlendi. Acı içinde kıvranan dört köpek 10 dakika içinde telef oldu. Dört köpeğin katledilmesi Anapa ve hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Anapa, jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Anapa, telef edilen köpeklerinin anısına, dün (pazartesi) işletmeciliğini yaptığı 'La Maison' butik otelde, sokak hayvanları yararına sanatçı Metin Zakoğlu'nun sahne aldığı 'Sevimli Dostlarımızı Unutmayalım Yaşatalım' adı altında bir gece düzenledi. Geceye hayvanseverler büyük ilgi gösterdi. Gecede yaptığı konuşmada, köpeklerini katleden kişi veya kişilerin yakalanmasını sağlayanları ödüllendireceklerini açıklayıp, "Öldürülen yavrularımızı asla unutturmayacağız. Yaşadığımız vahşete kaybettiğimiz çocuklarımızı anmak için onlar için bir araya geldiğimiz gülmenin ağlamayla kardeş olduğu özel gecemize katılan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vahşetleri yapan veya yapanları somut bir şekilde emniyete bildirenlere 5 bin lira para ödülü vereceğiz. Caninin bulunması durumunda aynı miktarda parayı yine Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağız. Ölen hayvanlarımızın anısına, sokak hayvanları için sanat etkinliklerini sürdürmeye toplumda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

BİR KÖPEK DAHA KATLEDİLDİ

Etkinliğin ertesi sabahı, otelin önünde, mahalle halkı tarafından sahiplenilen 'Patates' isimli köpeğin de zehirlenerek telef edilmesi hayvanseverler ve Deniz Anapa'yı isyan ettirdi. Köpek otopsi için İzmir'deki Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Polis ve zabıta ekipleri de köpeği zehirleyen kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da Patates'in öldürüldüğü yerde incelemelerde bulunup, "Bodrum'da son bir iki ay içerisinde acı üzerine acı yaşıyoruz. 'Bu kadar da olmaz' diyoruz. Yetkili makamları göreve çağırıyoruz, ancak herhangi bir sonuç alamıyoruz. Sonuç alınmayınca da köpek katliamları vahşice devam ediyor" dedi.