Bu da balık müzesi. Bin 500'den fazla çeşit var

Abone Ol


"BALIK AKAR, KOKAR, ÇÜRÜR, BU DÜŞÜNCEYİ UNUT' DEDİLER"

Balıkçı Kenan Balcı, balıklar konusunda yanına gelen öğrencilere yardımcı olamadığı için üzüldüğünü, bu düşünce ile müze oluşturmak için yola çıktığını bildirirken, "Balıkları tuzladık, kuruttuk ama başarılı olamadık. Üniversitedeki hocalarımıza gittik düşüncemizi anlattık, 'Bunları nasıl yaparsak gelecek zamana taşırız' diye sorduk. Bize 'Balık akar, kokar, çürür yok, olur bu düşünceyi unut' dediler" diye konuştu. Halen İstanbul Beylikdüzü'nde balıkçılık yapan, işyerinin hemen yanında 9 yıldan bu yana iki teşhir salonu bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'yle ziyaretçilere ücretsiz hizmet verdiğini anlatan Balcı şöyle devam etti:

BİN 500'DEN FAZLA BALIK

"Çok miktarda tuzladığımız balıkların gün geldi kafası, kuyruğu koptu, gövdesi birbirinden ayrıldı. Tanınmaz hale geldi. Çok şükür deneye deneye püf noktasını yakaladık. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Beylikdüzü’nde ve giriş ücretsiz. Bütün öğrencilerimiz gelip öğretmenlerinin verdiği dersleri burada işleyip balıklara dokunabiliyor, fotoğraflarını çekebiliyor. Biz de mutluyuz. Hamsiden köpek balığına, orkinostan kalkana bin 500 çeşitten fazla balığımız var. Büyüklerin haricinde camekanda sergilediğimiz 10-50 gramlık deniz ürünleri var."

Kenan Balcı, balığa olan tutkusunu eşinin bile yadırgadığını anlatırken, "Hanım bile bazen 'Yeter kokmuş balıklarla fazla uğraşma' diyor. Ama balığın kokusunu giderdiğimiz balık müzesini bir eczaneye çevirdiğimiz için çok mutluyuz. Öğrenciler derslerini yapıp teşekkür ettiği zaman her şeye değer diye düşünüyoruz" diye ekledi.