Bu madene herkes karşı

Abone Ol


'BİRİNCİ DERECEDE DEPREM BÖLGESİ'

Ancak Çanakkale Çevre Platformu, buranın birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek tehlikenin göz ardı edilmemesini istedi. Maden proje sahaları ve etki alanları içinde şahıslara ait tarım arazilerinin yanı sıra akarsular, dereler ve genel avlaklar ve ormanlar da yer alıyor.

Çanakkale Valiliği'nce Çevresel Etki Değerlendirilmesi'ne gerek duyulmayan maden projesinde, çalışma yapılacak alanın bitki örtüsünde ve faunasında tahribat olacağı, bölgede yaşayan hayvanların yer değiştirebileceği belirtildi. Şirket yetkilileri ise maden arama çalışmasında zarar görecek bitki ve hayvanların sık rastlanan türlerden olduklarını savunarak bu zararın tolere edileceğini öne sürdü.

AVCILARIN GÖZBEBEĞİ

Çanakkale Çevre Platformu, bu bölgede maden arama çalışması yapılmasını protesto ederken, Bayramiçli avcı Mehmet Yalnız, bu bölgenin avlak sahası olduğunu söyledi. Yalnız, bölgenin, Bayramiç ve köylerinden, hatta diğer ilçelerden gelen avcılar için gözbebeği konumunda olduğuna dikkati çekip, maden aramasının istenmediğini dile getirdi.