SAĞLIK

Çamlaraltı, kanserli çocuklar yararına konser verecek

Abone Ol
Gülçin Karaegemen- İzmir Çamlaraltı Koleji Mezunlar Derneği, çocukluk çağı kanserleri ile ilgili çalışmalara destek olmak ve çocuk kanserleri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla geliri Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören çocuklara gidecek "Çocuklarımız Geleceğimiz" temalı bir yılbaşı konseri düzenledi. 26 Aralık tarihinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserden elde edilecek gelir ile Çocuk Onkolojisi Bölümü'ne kanser araştırmalarında kullanılacak cihaz temin edilecek. Çamlaraltı Koleji'nde satışa çıkmaya başlayan biletlerin fiyatları ise 25 TL. 1 Aralık tarihinden itibaren tüm D&R mağazalarında , 10 Aralık tarihinden itibaren ise Atatürk Kültür Merkezi'nde biletleri satışa çıkacak olan yılbaşı konserinde Sunshine Band isimli orkestra sahneye çıkacak. 


Projeler hazırlıyoruz

Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nur Olgun, "Devletin yaptığı en güzel iş, 0-18 yaş arası kanser hastası çocukların tüm ilaçlarını karşılamak oldu. Kanserli çocuklarımız geliyor, burada tedavilerini olup gidiyorlar. Ancak kanser hastalıklar üzerinde araştırma yapabilmek için imkanlarımız oldukça kısıtlı. Yetkililerimizin bilimsel araştırmalarımıza destek vermeleri için çalışıyoruz. Destek alabilmek için projeler hazırlıyoruz" dedi.


Çocuklarımıza yardım eli uzatılmalı

Enstitüye yardım söylemleriyle gelip şov yapanları da eleştiren Prof. Dr. Olgun, tedavisi süren çocukların gerçek ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirterek, "Çocuklara yararlı birşeyler yapmak lazım. Bizim çocuklarımızı sevindirmek istiyorlarsa ihtiyaçlarını karşılayabilirler, yeni bir elbise alabilirler. Her fırsatta çiçeklerle, böceklerle enstitümüze gelip kendini tanıtmak isteyen topluluklar oluyor. Biz böyle bir yardımı istemiyoruz" diye konuştu. Olgun, cihazın, hem çocuk hem de yetişkin kanser hastalarının araştırmalarında kullanılabileceğini vurgu yaptı. Çamlaraltı Mezunlar Derneği başkanı Reyhan Ildırar ise enstitünün çalışmalarına ellerinden geldiğince destek olmak istediklerini belirterek, 'Her zaman yanınızdayız' mesajı vererek, "Burada tedavi gören çocuklarımızın ailelerine ışık oluyorsunuz, umut oluyorsunuz, Tanrı size güç versin" diye konuştu.