Çeşme'de sahra hastanesi kuruluyor

Abone Ol

Bölgeye, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri'ne ait mobil komuta araçları konuşlanırken, Çeşme Belediyesi'ne ait iş makinaları da yolları düzelterek çalışmalara destek verdi. Çadırlara kurulacak hasta gözlem, laboratuvar, ekipman ve acil müdahale cihazlarının montajlarının, gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Alanda, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopterleri için de geçici bir pist oluşturuldu. Ankara feribotu Girit açıklarından Türkiye'ye doğru geliyor, geminin bugün saat 17.00 sıralarında Çeşme Limanı'na yanaşması bekleniyor.


Doktorlar hazır
 
İzmir Tabip Odası, Libya'dan, tedavi için Çeşme'ye getirilecek yaralılara ellerinden gelen sağlık hizmetini sunacaklarını bildirdi.
İzmir Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, Libya'dan yola çıkan feribotta bulunan yaralılar için Çeşme'de İzmir İl Sağlık Müdürlüğünce bir sahra hastanesi kurulduğu, Çeşme, Seferihisar ve Urla devlet hastanelerinin yaralıları karşılamaya hazır duruma getirildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Öncelikle yurttaş kimliğimizle, aynı zamanda yaşamın kutsallığına inanan hekimler olarak Tıbbiyeli köklerimizin duyarlılığına da dayanarak, komşu Libya'da sahnelenen kanlı oyunu onaylamıyoruz. Bunun da ötesinde bu kanlı oyunda ülkemizin önde gelen bir rol alması kabullenebileceğimiz bir durum değildir. Bu bağlamda kentimiz İzmir'in bu haksız ve bizim olmayan savaşta yönetim merkezi olarak seçilmiş olması da tepkimizin bir başka kaynağıdır."
Bazı uzmanlık dallarında gereksinim olması durumunda söz konusu ilçe hastanelerine geçici görevlendirmeler yapılabileceği de alınan bilgiler arasında bulunduğu belirtilen açıklamada, bu çekincelere karşın Hipokrat Andı ve evrensel ilkeler gereğince Türk hekimlerinin dil, din, ırk ve ulus ayrımı gözetmeksizin yaralılar ve hastalar konusunda hiçbir ikileme yer vermeyecek bir duyarlılık içinde olacağı bildirdi. Açıklamada, "Ülkemiz adına yürütülen kimi politikaları acımasızca eleştirsek de, söz konusu insan olduğunda ilgimizi esirgemeyeceğimizin ve elimizden gelen hekimlik hizmetini sunacağımızın bilinmesini isteriz" ifadeleri kullanıldı.