Fethiye'de kent merkezine 4 kilometre mesafedeki Boncuklu Koyu, deniz sezonun açılmasıyla birlikte tatilci ve vatandaşların akınına uğradı. Özellikle hafta sonları yüzlerce kişinin ücretsiz piknik yapıp denize girdiği koy, sezon başında çevreciler tarafından temizlenmesine rağmen kısa sürede yeniden çöplüğe döndü. Koyda piknik yapanların çöplerini götürmeyip 2 ayrı bölgeye atması sonucu çöp yığınları oluştu. Tonlarca evsel atığın toplandığı koy çöplüğü andırırken, atılan çöplerden kötü kokular yayılmaya başladı. Belediye sınırları dışında kalmasından dolayı Muğla Büyükşehir ve Fethiye belediyelerinin temizlik yapmadığı koyda tatilciler çöp yığınlarına rağmen denize girmeye devam etti.

İŞ MAKİNESİYLE TEMİZLENEBİLDİ

Durumun haber alınması üzerine Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, koyda temizlik çalışması başlattı. Koya giren 50 orman işçisi, çevreye atılan çöpleri poşetlere topladı. Ardından koya giren kepçe, çöpleri alarak kamyona doldurdu. Koydan 1 kamyon dolusu çöp çıktı.

'UTANCIMDAN YERİN DİBİNE GİRDİM'

Ankara'dan tatil için Fethiye'ye geldiğini anlatan Orhan Beyler, koydaki pisliği görünce utancından yerin dibine girdiğini söyledi. Koyu gezdiğini ve her yerin çöp dolu olduğunu kaydeden Beyler, "Bunu bu hale getirenlerin eğitimsizliğine mi yanalım? Burayı temizlemesi gereken yerel yönetimlerin ilgisizliğine mi? Denizden hiç keyif alamadım. Kahroldum resmen. Bir insan, düşmanının arazisine böyle kötülük yapmaz. Burada ağaçlar var, su var, yaşam var. Vatandaşımız cahil olabilir, yanlış yapabilir, ancak belediyelerin burayı temizlemesi gerekir" dedi.

Çevredeki tüm koylarda giriş için ücret istendiğini sözlerine ekleyen Beyler, "Bütün koylar kiraya verilmiş. Nereye girmek isteseniz 15-20 lira. Ankara'dan para döküp buraya geldim. Bir de denize girmek için mi para vereyim? Ücretsiz koyun durumu da bu. Sonra da çıkıyorlar 'Halk burayı kirletiyor, kiraya vereceğiz' diyorlar. Yandaşa para kazandırmaya zemin hazırlama bahanesi" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi