POLİTİKA

CHP Torbalı'da yeni adaya destek

Abone Ol
Halide Demir- Bazı ilçelerde mevcut başkanlarla yola devam kararı veren, bazılarında yeni adayları gösteren, Torbalı'da da hakkında özel kalemde görevli memurunun yerini değiştirdiği gerekçesiyle hakkında açılan davadan aldığı 1 yıl 15 günlük cezası onaylandığı için siyasi yasaklı duruma gelen mevcut belediye başkanı İsmail Uygur yerine İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ufuk Yörük ile devam kararı aldı.

CHP Genel Merkezi'nin kararında Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hakkında verilen hapis kararının Yargıtay tarafından onanmasının etkili olduğu belirtilirken, kararı Haberekspres'e değerlendiren CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, Ufuk Yörük ile yola devam kararını ilçe örgütü ile kararlaştırıp, taleplerini genel merkez ve il başkanlığına gönderdiklerini ve istedikleri yönde karar verildiğini belirtti.


CHP TORBALI İLÇE BAŞKANI FARUK AKPINAR: 'AKP'Yİ AYAKKABI KUTULARININ İÇİNE PAKETLEYİP GÖNDERECEĞİZ”

İlçe başkanı Faruk Akpınar, Torbalı'da Ufuk Yörük ile CHP bayrağını üçüncü kez dalgalandıracaklarını belirterek, “Biliyorsunuz kendisi hakkında verilen hukuka uygun olmayan bir karar vardı. Önümüzdeki bu engeli aşamadık. Ama bu doğrultuda belediye başkanımız, ilçe yönetimimiz defalarca toplantı yaptı. Toplantı sonunda da Ufuk Yörük ile yürürsek başarılı olacağımıza karar verdik. Genel merkezimize de bu yönde başvurumuzu yaptık. Genel merkez de diğer adaylarla birlikte bunları değerlendirdi. Bizimle aynı doğrultuda karar verdi. Üçüncü dönemde de CHP bayrağını ilçemizde dalgalandırmak istiyoruz. Ama Uygur'a karşı hukuksuzluğun hesabını sorup seçimleri açık ara kazanmak istiyoruz. AKP'yi burada ayakkabı kutularının içine paketleyip göndereceğiz” değerlendirmesini yaptı.


TORBALI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL UYGUR'DAN YÖRÜK'E TAM DESTEK

Hakkıdaki hapis cezasının onanması nedeniyle tekrar aday gösterilmeyen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da, kendisi yerine gösterilen Ufuk Yörük ve ekibine tam destek vereceğini söyledi.

Başkan İsmail Uygur'un değerlendirmesi, “Yıpratıcı bir süreç oldu. Yargı kararı oldu uymamız gereken. Bir yıl 15 gün siyasetten yasaklıyım, bir memurun yerini değiştirdiğimiz için 2004 yılında. Seçime altı ay kala onaylandı ve geçti. Yeni adayımızı destekleyeceğiz sonuna kadar. On yıldır birlikte çalışıyoruz. Örgütümüzün kararı, genel merkezimize sunduk. Genel merkezimiz de uygun gördü. Hep birlikte çalışmamıza devam ediyoruz” şeklinde oldu.