POLİTİKA

CHP'den o karara tepki: Gülen'in iadesini engellemek için...

Abone Ol

 

"GÜLEN'İN İADESİNİ ENGELLEMEK İÇİN EN İYİ ÇÖZÜMÜ BULDUNUZ"


Engin, " "AK Parti hükümeti milletin aklıyla dalga geçmektedir. Vatandaşlıktan çıkarmak insana verilebilecek en büyük cezadır. Siz Gülen'in iadesini engellemek için bulacağınız en iyi çözümü buldunuz. Gülen'in iadesi anca böyle engellenirdi. Gülen'in iadesini bu hükümet, Erdoğan istemiyor. Hakikaten istiyor olsa böyle bir duyuru ilanı çıkarılmaz.  Bu iş 'Ben seni vatandaşlıktan  çıkaracağım, işine bak benden uzak dur' demek. AK Parti Gülen'den hesap  sormak zorunda.  Kendi içindeki darbecilerden de hesap sormak zorunda." dedi.
 


YARGIÇLARA TEPKİ


Atatürk'e hakaret edenlerin serbest bırakıldığını ancak Cumhurbaşkanı eleştirenlerin cezaevinde tutuklu olduğunu savunan Engin Altay şunları söyledi: "Yürütmenin sopası haline gelmiş bir yargı ille karşı karşıyayız. Süleyman Yeşilyurt Atatürk'e hakaretten tutuklandı ve 13 gün sora tahliye edildi. Cumhuriyet Gazetesinin yazarları 218 gündür cezaevinde yatıyor. Yürütmenin sopası halline gelmiş 'benim vereceğim karar Erdoğan'ı üzer mi' diye karar veren yargıçlara lanet olsun. Allah belasını versin. Atatürk'ün anasına kardeşine küfür edilecek ve bunlar serbest kalacak, cumhurbaşkanını eleştirenler cezaevlerine konulacak. Bu ülkede Demirel, Özal İnönü de eleştirildi, mizah yada köşe yazısı yoluyla. Ama hepsi hoşgörü, saygı ile davrandı. Ama Erdoğan' ı eleştirmek suç haline gelmişse Türkiye yaşanır bir ülke olmaktan çıkmış demektir. Atatürk'te eleştirilebilir. Ama kimsenin kimseye küfür etme hakkı yoktur. Biri Erdoğan'a küfür etse ben çıkarım karşısına. Cumhurbaşkanı, AK Parti genel başkanı sıfatıyla eleştiririz. Ama Erdoğan bir diktatör gibi ülkeyi yönetmektedir. Erdoğan'ın da Atatürk ve rejimle sorunu var. Bu insanlar o yüzden Erdoğan'a yalakalık, şirinlik yapmak için Atatürk'e dil uzatmayı marifet haline getirdiler.  Ve İçişleri Bakanına soruyorum; İmam Hasan Akar nerede? Atatürk' e küfür eden bu meczup neden yakalanamıyor? Cumhurbaşkanına hakaret etseydi 3 günde bulunurdu. Bu millet Atatürk' ü feda etmez. Atatürk milletin ortak değeridir. AK Parti'ye oy veren 20 milyonun da ortak değeridir. Atatürk olmasaydı bugün Ak Parti de olmazdı."
 

RAKKA OPERASYONU


Rakka operasyonunun başlamasına ilişkin Altay şu değerlendirmede bulundu: "IŞİD'in insan kaynağı ve lojistik ikmali için zemin olmaktan Türkiye'nin vazgeçmesi lazım. Türkiye'nin yapması gereken Rakka sonrası  için bir plan ve öngörü  ortaya koymaktır.  Amaç kritik  bölge barışı ve sınır güvenliğidir."
 

"ZEYTİNLİKLERİN TALANINA RIZAMIZ YOK"


Engin Altay, zeytinliklerin imara açılmasına ilişkin maddeyi anımsatarak "Bugün çevre günü. Zeytinliklerin talanına rızamız yoktur. Müsaade etmeyeceğiz." dedi.