2015 yılının ilk altı ayında ekonomiye yön veren sanayi odalarını kapsayan araştırmaya göre Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) ekonomi gündeminde 2 bin 500 haberle yer aldığı ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide yayınlanan haberleri tek tek incelemesi sonrası, ülkemizde faaliyet gösteren 12 ildeki sanayi odası içinde Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) geride kalan altı ay boyunca toplam 2.501 haberle sayfalarda yer aldığı saptandı.
Yorgancılar bin haberi geçti
Yapılan aynı Interpress araştırmasında, Ocak ayından bu yana ülkemizde faaliyet gösteren 12 Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanları'nın haber yansımalarına göre, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın isminin geçtiği toplam 1.331 haberin yazılı basında yayınlandığı tespit edildi.
İzmir'de eğitim alacak
Kendilerine uygulanan ekonomik ambargoları aşmak için uluslararası kuruluşlarla görüşmelerini sürdüren, İranlılar, üzerinde ambargo bulunmayan tekstil sektöründe aşama kaydetmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda kendilerine en yakın gördükleri Türkiye ile ilişkileri artırmak üzere İzmir'e gelen heyet şehrin tekstil devleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
İran'da 40 bin üyesiyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren İran Uzman Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Majid Haj Mohammadi ile Genel Müdürü Shahnaz Manavi, uzun süreli işbirliği anlaşmalarına zemin oluşturacağı düşüncesiyle Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular (MTK) Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Arzu Marmaralı'yı ziyaret etti.
Zeytinim Akhisar'dan
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, sağlığa verilen önemin toplumda yaygınlaşması ile zeytinyağında tüketiminin de arttığını söyledi. Akhisar'ın bu konuda 13 milyon zeytin ağacıyla liderlik yaptığına dikkat çeken Alhat, sosyal medyada 'Zeytinim Akhisar'dan' sloganıyla başlattıkları tanıtım çalışmasının da bir yılda 200 bin kişiye ulaştığını belirtti. Tüketiciye tavsiyelerde bulunan Alhat, Ekim ayı sonu çıkacak taze yağları fiyatlar alıp, serin ve güneş görmeyen yerde yıllık ihtiyacını kendisinin stoklamasını önerdi. 
Cübbesi eksik...
İzmir Barosu'nun Banka ve İcra Hukukunda ünlü avukatı Ufuk Karhan 12 yılda hazırladığı yazılımla yarattığı 'Robot Avukat'la onlarca avukatın işini görebiliyor. 24 saat aralıksız çalışarak dosyaları takip eden; sorgulama yapıp mahkemeye sunulacak hale getiren robot; yasalardaki gelişmeleri yeni düzenlemeleri de takip ederek kendini yeniliyor.
Robot dosyaları hazırlarken, sahibi gibi düşünerek hazırladığı taleplerde bazen toleranslı, bazen de daha sert olabiliyor.
Alacak davalarında, borçlunun kredi notunu sorgulayarak teklif hazırlıyor.
'Biz büroyu kapatıp gittiğimizde de robot çalışmaya devam ediyor' diyen Av. Karhan, 'Robot; borçlu,UYAP ve PTT ile iletişime geçerek dava dosyasının eksiksiz hazırlanmasını sağlıyor' diyerek robotuna güvenini ifade ediyor.
Robot avukatların işinin yüzde 70-80'ni yapabiliyor.
Barcelona metrosuna transfer
Elektral A.Ş üretimini ve ihracatını yaptığı 'Otomatik Satış Makinelerini' İspanya'ya ihraç etmek üzere önemli bir anlaşmaya imza attı. 1978 Yılında kurulan ve bugün İzmir Atatürk organize sanayi bölgesinde 20.000 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firma, Mobil Araç gereç satışında önemli bir marka olan İspanyol şirketi MOBILOSO'nun, SATIŞ OTOMATLARINI üretmeye başlıyor. 
Yapılan anlaşma üzeri, 20 farklı ürünü (Hafıza kartı, özçekim çubuğu, Koruma, Pil, Şarj Aleti...vb) ister kredi kartı ile ister kağıt para ile satabilen, para üstü verebilen ve tüm dataları bir buluta aktarabilen ve buradan da şirket yetkililerine raporlayan sistem. Dünyada bir İlk olduğu, bu iş modeli ile anlık kazanç ve satışların görülüp, tedarik zincirinin ona göre planlandığı ifade edildi.
Su sayaçları da akıllanıyor
Elektronik akıllı elektrik sayaçları konusunda pazar lideri konumunda olan Luna Elektronik A.Ş., yeni bir atılımla tüketiciye hitap edecek. Elektrik sayaçlarından sonra akıllı su sayaçları yatırımına hız veren firma, piyasaya ürün vermeye başladı.
Son 15 yıl içerisinde akıllı elektrik sayaçları üretimi ve geliştirilmesi konusunda büyük yatırımlarla büyüyen Luna Elektronik, enerjiyi yönetme adına yeni yatırımlarına hız vermiş durumda. 
Akıllı su sayaçları üretimi ile ilgili büyük yol kat eden Luna Elektrik Elektronik San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, 'Ar-ge çalışmalarımızın bir bölümü tamamlandı ve ürün hale geldi. Bunları pazara sunaya başladık. Su sayacıyla ilgili yeni bir fabrika yatırımını tartışıyoruz' dedi.
İster dükkan aç ister AVM
Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak yazılım ve modeller geliştiren, sektörel ve istatistiki veriler sağlayan, bu verileri yorumlayarak çözümler üreten yüzde 100 Türk sermayeli bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks; ticari operasyon başlatmak isteyenlere için 'en karlı' bölgeleri belirliyor. 
Maptriks çözümleri ile 12.000 perakende caddesi ve AVM'ler analiz ediliyor, banka şubesi ve ATM alanları için yer seçimi ve potansiyel belirlemede sosyo-ekonomik düzey, erişilebilirlik, rekabet, mevduat ve kredi tutarları, gibi bilgiler derleniyor. 
Bunun dışında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalara (eğlence, spor, sinema vb.) hedef kitlelerini belirleyebilecekleri detaylı analizler sunuluyor. Maptriks çözümleri sayesinde medya, gayrimenkul, franchise gibi daha birçok sektörde yatırım yapmak isteyenler verilere dayalı yatırım kararlarına yön verecek analiz yapma imkanı buluyor.
***
DİP EKSPRES
Tüketiciye kazandıracak karar
Avrupa'da online seyahat acentalarının oteller üzerindeki fiyat baskılarının giderilmesi yönünde önemli kararlar alınıyor. 
Almanya'dan sonra Fransa da oteller, müşterilerine ve işbirliği yaptığı kurumlara kendi uygun gördükleri fiyat avantajlarını özgürce sunabilme haklarını kazandı. Yani online siteler artık otellere 'en düşük fiyatı ancak bana verebilirsin' diyemeyecek. 
Bu karar sonrasında Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği de (TUROB) harekete geçti. TUROB, yeni kurulacak hükümetten Türkiye'de de bu yönde bir karar alınmasını talep edecek.
Altına düşemiyordu
(TUROB) Başkanı Timur Bayındır, bu konunun Türkiye'deki otelcileri de yakından ilgilendirdiğini belirtti. 
Bayındır, 'Zira aynı sorunlar ile bizim oteller de karşı karşıya. Online internet siteleri otellerden 'en düşük fiyat' garantisi istiyor, bu durumda otel kendi internet sayfasında bile bu fiyatın altına düşemiyor. Bu durumun yarattığı haksız rekabetin yanında otelleri belli başlı online sitelere mahkum bırakıyor' dedi.