Didim'in Akbük Mahallesi'nde Bozbük yolundaki bir otelin girişinde 3 Temmuz Pazar günü saat 22.00'de meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti:

112 Komuta Kontrol Merkezi'ni arayarak düşme vakası olduğunu söyleyen A.O.A., ambulans talebinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, A.O.A.'ya hastalığını sordu. A.O.A. da daha önce düştüğünü ve başının ağrıdığını belirtti. Kontrol sonrası görevliler ambulansın kullanılmasını gerektiren bir durumun olmadığını, gerekirse otelin kendisine araç sağlayabileceğini söyledi. Bunun üzerine öfkelenen A.O.A., sağlık ekibine ve ambulansa saldırdı. Şikayet üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan A.O.A., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

"FİZİKİ ŞİDDETE BAŞVURDU"

Ambulansın şoförü Süleyman Öztürk, 3 kişilik ekip olarak ihbar üzerine otele gittiklerini belirterek, "Biz olay yerine vardığımızda A.O.A. adlı kişi, taksi bulamadığı için ambulans çağırdığını ifade etti ve kendisinin hastaneye götürülmesini istedi. Biz de kendisini kontrol ettiğimizde ambulanslık bir durumunun olmadığını söyledik. Bunu söylememizle birlikte kendisi fiziki şiddete başvurdu. Kendimizi ambulansın içerisine kilitlediğimiz için bizi darp etmesinin önüne geçtik. Yoksa bize de ciddi zarar verecekti. Ambulansın camlarını kırdı, tehditler savurdu" dedi.

"ŞİDDETE MARUZ KALDIK"

Bayram tatili dolayısıyla bölgenin yoğun olduğunu, ciddi trafik kazaları ve hastalıkların yaşandığını kaydeden Öztürk, "Artan nüfus, vaka sayımızı da artırıyor. İnsanların mağduriyetinin önüne geçmek için A.O.A.'ya tavsiyede bulunmamızla birlikte şiddete maruz kaldık. Çirkin bir olay yaşadık. Ben 112'de 15 yıldır çalışıyorum. Daha önce 10 yıl Malatya'da çalıştım ve böyle bir olayla hiç karşılaşmadım" diye konuştu.

112 Acil Tıp Teknisyeni Muradiye Sağdıç ise yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

"Hastanın başında herhangi bir yaralanma izi yoktu. Acil bir durumunun bulunmadığını, gerekirse otelin kendisine araç sağlayabileceğini söyledik. Kendisi de yanında bulunan bir arkadaşı ile birlikte bize tepki gösterdi, 'Çekin gidin o zaman, gelmek istemiyoruz' dedi. Biz de durumu 112 merkezine telsiz ile bildirmek için araca bindik. O anda A.O.A. ambulansı yumruklayarak ön tarafa doğru geldi ve aracın ön camını yumrukla parçaladı. Bize de 'Aptallar ve geri zekalılar' gibi sözler söyleyerek hakaretlerde bulundu. 112 merkezine 'beyaz kod' bilgisi verdik ve olay yerinden uzaklaştık."