Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 12.12.12 tarihinde evlenmek isteyen 50 çift nüfus müdürlüğüne başvururken çiftlerden 28 yaşındaki Melih Beşer ile 27 yaşındaki Ayşe Demet Çolak saatler 12.12'yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine 'Evet' dedi.

Bankacı Melih Beşer ile Ayşe Demet Çolak evlenmek için 12 Aralık tarihini seçti. Düğünlerini Haziran ayında yapacak olan çift Fethiye Belediyesi Nikah Salonu'nda evliliklerini resmileştirdi. Genç çift saatler 12.12'yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine 'Evet' dedi.

"HATIRLAMAK KOLAY OLACAK"

Nikah tarihi olarak 12.12.2012 tarihini seçmelerinin asıl sebebinin akılda kalıcı olması olduğunu söyleyen çift, bu günün özel bir uğurunun olduğunu sanmadıklarını ifade etti. Damat Melih Beşer hatırlaması daha kolay olduğu için 12.12.12 tarihini seçtiğini yinelerken nikah tarihini unutma riskinden de böylelikle kurtulduğunu söyledi.


DENİZLİ'DE 12-12-2012 ÇILGINLIĞI

Denizli'de 12.12.2012 tarihi nedeniyle kamu ve özel hastanelerde ortalama her 20 dakikada bir bebek dünyaya geldi. Denizli Belediyesi'nin iki evlendirme salonunda ise, her 10-15 dakikada bir nikah kıyıldı.

Servergazi Devlet, Denizli Devlet, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile özel hastanelerde ortalama her 20 dakikaya bir bebek dünyaya geldi. 12.12.2012 tarihinde dünyaya gelen bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği olduğu dikkat çekti. Özel Er-Pa Sağlık Hastanesi'nde görevli Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, "Özel bir gün olması nedeniyle gerek bizim gerek diğer hastanelerde büyük yoğunluk var. Ortalama her 20 dakikada bir bebek dünyaya geldi. Dikkatimizi çeken, bugün doğan bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği. Doğumların çoğunluğu sezeryenle oldu. Hastaneler yoğun bir gün yaşıyor. Gece yarısına kadar doğumlar devam edecek" dedi.

Bugün anne olan 28 yaşındaki Şenel Tekin ve eşi 31 yaşındaki Atakan Tekin çifti, kız bebeklerine "Esila" ismini verdi. Bebeğin annesi Şenel Tekin, "Çok mutluyum. 12.12.2012 tarihinde doğumun olmasını eşim istedi. Bu tarih mutluluğumuza mutluluk kattı" dedi.

Denizli Belediyesi'nin İncilipınar Nikah Salonu ile Sevindik Nikah Salonu'nda 58 çift evlendi. Üç nikah memuru her 10-15 dakikada bir nikah kıydı. Gelinlerden 22 yaşındaki Ayşe Gömleksiz, "Böylesine anlamlı bir günde evlendiğim için çok mutluyum" dedi. Gömleksiz ile nikahlanan Ahmet Duru (24) ise, "Evlilik yıldönümümüzü unutmak mümkün olmayacak" dedi.


NİKAH DA 12.12'DE
 
İzmir’de 12.12.2012 tarihinin uğuruna inananlar, bir ömür sürecek mutluluğa "evet" demek için sıraya girdi. Konak Belediyesi’nin dört nikah salonunda bu özel günde 100’den fazla çift hayatını birleştirdi.

Hayatlarını bu özel günde birleştirerek mutluluklarını perçinleyen Selenay Ürkmezer ve Ramazan Oğultaş, nikah tarihi olarak 12.12.2012’yi seçti. Genç çiftin nikahını saat 12.12'de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı. “Bu yüz yılın son nikahını kıymaktan onur duyuyorum” diyen Başkan Tartan genç çifte mutluluklar diledi, “Çok anlamlı bir günde mutluluk yolculuğuna çıkıyorsunuz ve böyle bir günde sizlerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu yüz yılın en güzel ve en mutlu çifti olarak tarihe geçtiniz. Bugün evlenerek yüz yıla damganızı vurdunuz; evlilik cüzdanınız da bunun kanıtı oldu” dedi.

Heyecanlarını gizleyemeyen Ramazan ve Selenay çifti ise en güzel günleri özel bir tarihe denk geldiği için şanslı olduklarını ifade etti. Damat Ramazan Oğultaş, “Erkekler özel günlerin tarihlerini pek hatırlayamaz ama ben asla unutmayacağım. Bu tarih bize ömür boyu şans getirecek” dedi. Gelin Selenay ise 12.12.2012 tarihinin evliliklerine uğur getireceğini söyledi.

Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen nikahta, Başkan Tartan, gelin ve damada özel yazdığı mektupla beraber saat kulesi figürü hediye etti. Çiftler de bu özel günde mutluluk pastasını birlikte kesti.

Editör: Haber Merkezi