Kaza, Turgutreis beldesinde meydana geldi. Gece motosikletle kola almaya çıkan 11. sınıf öğrencisi Hayri Koçlar (16) yolda yaptığı kazada ağır yaralanarak Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen gencin beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine aile fertleri toplanıp çocuklarının organlarını bağışlamaya karar verdi.

Kararın ardından İzmir Kent Hastanesi'nden yola çıkan doktorlar Cahit Yılmaz, Mesut Sargut ve Umut Erekli nakli gerçekleştirmek için Bodrum'a geldi.

İzmir Özel Kent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Cahit Yılmaz, gencin beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Organlarını aldık, karaciğer İzmir Kent Hastanesi'nde, böbrekler Şifa Hastanesi'nde kalp kapakçığı ve göz Ege Üniversitesi'nde hastalara nakledilecek" dedi.
Dedesi Mesut Koçlar torunu Hayri Koçlar'ı genç yaşta trafik kazasında kaybetmekten çok büyük üzüntü duyduklarını, ailecek organlarını bağışlamayı ve başka insanlara hayat vermekle teselli olmaya çalışacaklarını, organları alan kişilerin senede bir kez telefon etmelerini arzu ettiklerini belirterek "Kaza geçirmiş, nasıl olduysa bilmiyoruz ölmüş vaziyette bulmuşlar. Çocuğu hastanede canlandırmışlar bir iki sefer ama kaybettik. Hiç olmazsa organları başkalarında hayat bulsun istedik. Onları bağışladık. Annesi, babası ve ben birlikte karar verdik."

İzmir'den gelen doktorlar tarafından üç saat süren operasyon sonucunda genç yaşta yaşama veda eden gencin organları alınarak İzmir Kent, Şifa ve Ege üniversitelerinde bekleyen hastalara sevk edildi.

Hayri Koçlar'ın, öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Turgutreis beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi