Özel televizyon kanalında dün yayınlanan Yetenek Sizsiniz yarışmasında jüriyi, özellikle sanatçı Hülya Avşar'ı ve Türkiye'yi kendisine hayran bırakan minik baterist Baha Bayırlı, Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde yaşayan 41 yaşındaki Belediye İtfaiye Amiri Zekeriya Bayırlı ile bir süpermarketin şarküteri bölümünde çalışan 35 yaşındaki Duygu Bayırlı'nın oğlu. Baha'nın 1.5 yaşında iken tahta kaşıklarla teneke ve koltuk üzerinde ritm tutmaya başladığı ve 2 yaşında babasının aldığı bateri takımı ile televizyonlardan izlediği Türkçe rock ve Batı müziği kliplerini hiçbir müzik eğitimi almadan odasında çaldığı belirtildi. Baha, başta Şebnem Ferah olmak üzere Hayko Cepkin, Kolpa, Gökçe ve Zakkum'un eserlerini, ayrıca 'Çökertme', 'Tosun Mehmetim', 'Keklik' ve 'Harmandalı' gibi yöresel türküleri başarıyla söyleyip bateriyle eşlik ediyor. Minik Baha, "Bateri çalmayı, müzik dinlemeyi ve söylemeyi çok seviyorum. Yarışmada Hülya Avşar beni çok öptü. Popomu ısırdı. Gelecek yarışmada ben de 'Sevdan Olmasa' isimli şarkıyı çalıp Hülya Avşar'ı öpeceğim. Müzisyen ve doktor olmak istiyorum" dedi.

Oğlu Baha'nın hiçbir müzik eğitimi almadığını, kendilerinin bile yardım etmediğini belirten baba Zekeriya Bayırlı ise "1.5 yaşında tahta kaşıklarla tencerelere tavalara, koltuklara vurarak ritim tutmaya başladığında çok şaşırdık. Ona küçük elektronik bir bateri takımı almıştım, onunla çaldı, ardından 2 yaşında doğum gününde iyi bir bateri takımı aldım ve televizyonlardaki klipleri izleyerek, özellikle Türkçe rock şarkıları çalmaya, söylemeye başladı. Bugüne kadar hiçbir müzik eğitimi almadı. Görüştüğümüz uzmanlar 5 yaşından itibaren eğitime başlayabileceğini söyledi. İyi bir müzisyen olabilmesi için ailesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Böyle bir yeteneğini keşfettiğimiz için bu yarışmaya katılmaya karar almıştık, yarışmanın ikinci bölümüne de kendisi hazırlanıyor, 50'nin üzerinde eseri rahatlıkla çalıp söyleyebiliyor. Komşular da artık Baha'ya alıştı. Akşam ev konserlerine geliyorlar" diye konuştu.

Anne Duygu Bayırlı ise "Oğlumun yeteneğini çok erken yaşta tespit ettik. O istediği sürece biz her türlü desteği vereceğiz. Çaldığı şarkıların beğenilmesi bizleri de çok mutlu etti. İyi bir müzisyen olması için her türlü eğitimi almasını sağlayacağız" dedi.

Baha, baterinin yanı sıra darbuka davul ve harmonika da çalıyor.