Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Cahit Dartanel tarafından yapılan muayene sonrasında hastaya akut safra kesesi iltihabı teşhisi konuldu. Ameliyat için bazı tetkikler isteyen Op. Dr. Hüseyin Cahit Dartanel, çekilen tomografi ve ultrason sonrasında hastanın kalbinin ve dalağının göğüs kafesinin sağında karaciğerinin ise göğüs kafesinin sol tarafında olduğu tespit etti. Akut safra kesesi iltihabı ameliyatı olan hasta, astım ve bronşit hastası olması dolayısıyla 3 gün yoğun bakımda gözetim altında tutulduktan sonra servise alındı.
Bu durumun 10 milyonda bir görüldüğünü belirten Op. Dr. Hüseyin Cahit Dartanel, 35 yıllık bir cerrah olarak meslek yaşantısında ilk defa böyle bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığını söyledi. Dartanel, hastanın bu özel durumunun fark edilmeden ameliyat edilmesi durumunda hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Hasta Durdu Gül de, 3 yıl önce merdivenden düşme sonucu göğüs ağrısı şikayetiyle başka bir hastaneye gittiğinde kalbinin göğüs kafesinin sağında olduğunu öğrendiğini ifade etti.


Editör: Haber Merkezi