Marmaris'te hurdacılık yaparak hayatını kazanan 26 yaşındaki Nihat Arslan, akşam saatlerinde Barlar Sokağına girdi. Burada boş içki kutularını toplayan Arslan, bir anda yere düştü ve kafasını yere çarptı. Olay yerinde fenalaşan Arslan'a uçak elektrik teknisyeni ABD'li Chistopher Hockey isimli Amerikan askeri müdahale etti. Nihat Arslan'ın durumunun ciddi olduğunu gören Amerikan askeri Chistopher Hockey, kendisine önce suni teneffüs yaptı. Arslan'ın kalbinin durduğunu fark eden Hockey, kalp masajı yaptı.

Nihat Arslan'ın durumunun düzelmemesine rağmen kalp masajı ve suni teneffüse ısrarla devam eden Hockey, etraftaki vatandaşların meraklı bakışları altında yaklaşık 10 dakika uğraşarak Arslan'ı yeniden hayata döndürdü. Arslan, bu sırada gelen ambulans ile Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Hockey'i esnaf teselli etti.

Görgü tanıklarından Zafer Çetin Budak "Herkes öyle adama bakarken Amerikan askeri hiç düşünmeden müdahale etmeye başladı. Arkadaşlarının karışma demesine rağmen o kalp masajı ve suni solunum yaparak adamı yeniden hayata döndürdü. Ne olduğunu biz de tam olarak anlamadık. Ama o Amerikan askeri olmasaydı ambulans gelene kadar kesin ölmüştü" dedi. Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Nihat Arslan'ın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.