Akil İnsanlar Heyeti Ege grubu, çözüm sürecine ilişkin çalışmalarını Afyonkarahisar'da sürdürüyor. Ege Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel ile üyeler Fatma Özkan, Fehmi Koru, Baskın Oran ve Hasan Karakaya Korel Termal Otel'de Afyonkarahisar ve Uşak'taki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Saat 10.30'da başlayan toplantıya girmek isteyen CHP, MHP, Saadet Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli İşçi ve Memurlar Derneği, Ülkü Ocakları, Türk Kamu-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, otelin önünde toplanarak slogan attı.

POLİS SU DAĞITTI


Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında, protestocular toplantıya katılmak ve akil insanlar grubu ile görüşmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine polis, eylemcilerin talebini Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel'e iletti. Özgürel ise her gruptan bir temsilciyle görüşeceklerini, görüşmenin ise basına kapalı olacağını söyledi. Görüşmenin basına açık olmasını isteyen grup, sloganlarla tepkilerini sürdürdü. Sinirlerin gerilmesi üzerine araya giren polis yetkilileri, eylemcilere sakinleşmeleri çağrısı yaptı. Ardından resmi ve sivil polis ekipleri gruptakilere içmeleri için su dağıtarak, "Hava çok sıcak, su için ve serinleyin. Herkes sakin olsun. Talebiniz değerlendiriliyor" dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Akil İnsanlar Ege Heyeti üyeleriyle görüştürülmeyince eylem yapan grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 saat akil İnsanlar Heyeti'nin bulunduğu Korel Temal Otel'in önünde 'hükümet istifa' diye slogan atan eylemciler, tepkilerini dile getirdi. 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen ve 25 askerin şehit düştüğü patlama sonrasında Afyonkarahisar'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e 'Bayat kilimi' hediye ettiği için eleştirilen Vali İrfan Balkanlıoğlu aleyhine de 'kilimci vali' diye slogan atan grup, otele giremeyince basın açıklaması yaptı.

Çözüm sürecinde kendi yerlerine PKK üyelerinin daha fazla ilgi gördüğünü belirten MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, akil insanların bu davranışıyla millete hakaret ettiğini söyledi. Bunun hesabını soracaklarını vurgulayan Aslan, "Biz derdimizi anlatmak için buradayız. Emniyet güçlerine karşı koymak adına burada değiliz. Bu kadar vatan evladı yerine PKK'lıllar gelseydi bizden daha fazla rağbet göreceklerdi. Akil insanları ve eş başkanlarını kınıyoruz" dedi.

GİZLİ SAKLI TOPLANTI


Heyete görüşlerini anlatmak için saatlerdir güneş altında beklediklerini anlatan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise heyetin toplantıyı şehir merkezi dışındaki bir termal otelde yapmasını eleştirdi. Akil insanların halkın haberi olmadan şehrin 15 kilometre dışında güvenlik çemberi altında gizli saklı görüşme yaptığını iddia eden Görgöz, "Biz 30 yıldır yaşanan acıları anlatmak için güneşin altında saatlerdir buradayız. Bu akilleri bekliyoruz ama karşımıza çıkamadılar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın süreçle ilgili yargılanacağını iddia eden Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy ise "Burada, 'Ey şehit annesi ve babası, senin oğlunu şehit eden PKK'lılar ellerini kollarını sallayıp gidiyor. Bunlara hakkınızı helal edecek misiniz?' diye mi soracak bu akil insanlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Ey Başbakan bunun hesabını hem yargı hem sandıkta vereceksin" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel ise "Biz buraya sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin süreç hakkındaki görüşlerini almaya geldik. Kendi fikirlerimizi paylaşarak onların fikirlerini dinleyeceğiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi