Afgan uyruklu kardeşlerden Tayebe Amini, anne ve babasının İran'da yaşadığını belirtti. Tayebe Amini, ailesinin kendisini 40 yaş büyük biriyle evlendirmek istemesi üzerine kız kardeşiyle birlikte Türkiye'ye kaçmaya karar verdiklerini anlattı. 2 ay önce kaçıp Türkiye'ye geldiklerini, bir süre Ankara'da kaldıklarını söyleyen Tayebe Amini şöyle konuştu:

"Anne ve babamız İran'da yaşıyor. Ailem, beni kendimden 40 yaş büyük birisiyle evlendirmek istedi. Bunun üzerine kardeşimle birlikte Türkiye'ye kaçtık. Bir ay Ankara'da kaldıktan sonra, Birleşmiş Milletler yetkilileri bizi Ankara'dan Kütahya'ya gönderdi. Bir aydır da sığınmacı olarak Kütahya'da kalıyoruz. Biz ülkemize geri dönmek istemiyoruz. Türkiye'de ya da Avrupa'nın bir ülkesinde kalmak istiyoruz. Yetkililer bize Kütahya'da bir ev kiraladı. Ev sobalı. Paramız olmadığı için yakacak alamıyoruz. Isınmak için kabloyla uzattığımız elektrik ampulünü masanın altındaki sehpanın üzerine koyuyuyoruz. Battaniye ve yorganları sırtımıza alıp ampulle ısınmaya çalışıyoruz. Bu da çok tehlikeli. Ya bir gün yangın çıkacak ya da bizi elektrik çarpacak. Resim yapmasını çok seviyoruz. Yaptığımız resimlerin bazılarını sokakta satarak para kazanmaya çalışıyoruz."

Ablasıyla birlikte Türkiye'ye gelen Fereshte Amini de resim yapmayı çok sevdikleri söyledi. Yaptıkları resimleri sokakta satıp para kazanmaya çalıştıklarını belirten Amini, hayırseverlerin kendilerine yardımda bulunmasını istedi.